Speltips inför BK Häcken – IFK Göteborg 25/5: Slaget om Göteborg

Spelbloggare Publicerat: 23 maj 2019

Det kan vara värt att se över skrällalternativen när ett skållhett – hetare än på flera år! – i storstadsderbyt mellan BK Häcken och IFK Göteborg. Från vår sida presenteras en 1,80-oddsare till speltips.

Annons:
ODDSBOOSTAR: 10,0 på Häcken eller 21,0 på IFK Göteborg! Läs mer här. 

Annons:

– Det är Göteborgs lag mot Häcken i princip, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi till C More inför matchen.

Normalt sett lillebror, men de senaste åren sportsligt dominanta. BK Häcken hoppas kunna se till att styrkeförhållandet gentemot Blåvitt står intakt. När en tredjedel av Allsvenskan anno 2019 är avverkad ser dock konkurrensen ut att bli bra mycket hårdare än väntat.

IFK Göteborg, från flera håll och kanter tippade att behöva slåss med näbbar och klor för kontraktet, har varit seriens största överraskning – i positiv bemärkelse. De parkerar på fjärdeplatsen och har efter de två senaste 0-0-kryssen mot Hammarby samt Malmö FF radat upp sju förlustfria matcher.

Då är frågan: är Blåvitt ett luftslott eller har de kapaciteten att stanna kvar i seriens övre skikt? Så fort som det kan vända i Allsvenskan och så hård som konkurrensen är behöver Poya Asbaghi och hans mannar hålla fokus helt intakt.

Häcken är trots allt ovanför deras rivaler i tabellen; mer bestämt med ett försprång om två pinnar och således blott en upp till serieledande Malmö FF. Klubben etiketteras i princip alltid som – spännande – men har inte räckt till ända in i kaklet under 10-talet. Ofta övre halvan, om än en bra bit borta från Lennart Johanssons pokal. Blir det här året där det bjuds på andra bullar?

Öppet derby

Det är odiskutabel fakta att BK Häcken har det bättre spelarmaterialet än IFK Göteborg, men med hänsyn till de senare nämndas form, sättet de fått ihop det kollektiva och deras prestationer även i toppmatcher är detta att betrakta som en öppen samt oviss historia.

Då kanske det är lite vilseledande att den raka ettan inte står i bättre betalt än strax över dubbla insatsen såhär på förhand?

Blåvitt har alltså undvikit att förlora på sju matcher och kryssat i de två senaste – mot toppkonkurrenter i form av Malmö FF och Hammarby. Goda prestationer. Det har mer eller mindre sett bra ut i varenda match sedan premiärförlusten mot nykomlingen AFC Eskilstuna.

Nu står förvisso Häcken också oerhört starkt – fem förlustfria matcher; fyra vunna och ett kryss – men borde ändå ställas inför problem mot en extremt formstark rival. Försvarsspelet har över det stora hela varit betongstabilt, men senast borta mot Sirius släpptes tre mål in i 4-3-vinsten. Lite oroväckande.

I samma match, på Studenternas IP, blev Juhani Ojala utvisad och missar därför detta derby. Avbräck.

Spelet? Dubbelchansen X2 till oddset 1,80 hos Betfair Sportsbook.  

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – få 1 000 kronor välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Annons: Betfair Sportsbook (100% – 1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 25/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.