Speltips inför BK Häcken – IK Sirius 4/8: Urladdning på Bravida Arena

Simon Pålsson Publicerat: 4 augusti 2019

Det blir ett favoritspel inför söndagens heta allsvenska match mellan BK Häcken och IK Sirius på Bravida Arena den 4 augusti 2019.

Annons:

Det är åter allsvenskt fokus på en söndag och det möte som vi fokuserar på i det här speltipset spelas på Hisingen i Göteborg. Där står Bravida Arena värd för mötet mellan BK Häcken och IK Sirius. Det är en match med en tydlig, rättmätig favorit.

Om vi ser till truppen, formen, hemmaplansfördelen, den inbördes statistiken och den generella känslan talar det absolut mesta för att BK Häcken ska plocka hem en trepoängare här. BK Häcken är helt klart ett klart bättre fotbollslag.

I veckan åkte Andreas Alm och hans lag dessutom ut ur Europa League-kvalet efter 0-3 hemma mot AZ Alkmaar. Det var en spik i kistan på den europeiska kvalsäsongen. Det gör att BK Häcken helt och fullt nu kan fokusera på den allsvenska fotbollen.

IK Sirius står stundtals för riktigt fina insatser under sin tränare Henrik Rydström. Det mesta pekar ändå på att laget inte ska bli direkt inblandade i bottenstriden senare under hösten, men för att undvika densamma krävs ett par trepoängare till. Det är tveksamt om det är just här som de ska komma.

Ett favoritspel

BK Häcken har ett mycket bra utgångsläge vad gäller skador, avstängningar och andra avbräck. Det finns viss oro kring ytterbackarna Godswill Ekpolo och Kari Arkivou, men åtminstone den förstnämnda väntas kunna spela. Nu är dessutom anfallaren Alexander Jeremejeff tillbaka i laget efter att ha missat Europa League-kvalet senast av administrativa skäl.

IK Sirius har stora problem med skador även den här säsongen och det är en av anledningarna till att det här också ser ut att bli en tuff säsong i den nedre delen av tabellen. Det finns som bekant ingen superbredd i truppen. Nu väntas en rad spelare inte ens följa med till Göteborg och Hisingen för det här mötet. Stefano Vecchia, Robert Åhman Persson, Jesper Arvidsson, Adam Ståhl och Abdul Razak finns inte med. Det finns visst hopp kring Daniel Jarl och Ian Sirelius, men inte heller i dessa två fall finns det några garantier om medverkan.

BK Häcken är ett klart bättre fotbollslag och på hemmaplan ska det bara bli tydligt. Någonting annat vore högst förvånande rakt igenom.

BK Häcken vinner spelas till 1,51 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  BK Häcken vinner
Odds:  1,51 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  17:30, söndag 4/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.