Speltips inför BK Häcken – Malmö FF 11/8: Allsvensk toppbatalj

Spelbloggare Publicerat: 11 augusti 2019

Allsvenskt toppmöte är på tapeten när BK Häcken och Malmö FF drabbar samman på Bravida Arena – ett svårtippat sådant. Här: speltips, odds och startelvor.

Annons:

Sista chansen för Häcken? Ett Malmö som inte vill bli ifrånspurtade av Djurgården. Löjligt tunga poäng står på spel i den allsvenska toppstriden.

Efter tre raka allsvenska kryss har MFF förlorat deras position som serieledare i Allsvenskan till DIF, en pinnes skillnad, och dessutom står AIK på samma antal pinnar. Det är som upplagt för en nagelbitare i kampen om Lennart Johanssons pokal.

Dessutom kan Häcken komma att beblandas i den striden på största allvar vid händelse av en vinst på Bravida Arena, när de är motståndarna fyra poäng hack i häl. Detta trots att göteborgarna svajat en del på sistone. 4-1-krossen av Sirius senast var emellertid ett styrkebesked. Skönt att hitta tillbaka på rätt spår sedan uttåget ur Europa League-kvalet där holländska AZ Alkmaar stod för motståndet.

Medan MFF hackat framåt i Allsvenskan, alltså tappat i tre matcher efter varandra, har Europaspelet varit desto mer lyckat. Domzale passerades i den andra EL-kvalrundan och i det första mötet av två mot bosniska Zrinjski blev det en komfortabel 3-0-seger på Swedbank Stadion under veckan. Allt pekar således på playoff.

Försvarsmässigt instabilt

Försvarsmässigt har Malmö FF agerat osäkert i ett flertal matcher på sistone; slarvat och släppt till mycket, åtminstone i deras mått mätt. Detta såväl i Europakvalet som det allsvenska spelet.

När ett Häcken som på allvar fick det att lossna efter en tyngre period med fyra mål framåt mot Sirius står för motståndet kommer MFF-försvaret ställas svåra frågor och sättas inför svåra prov. Göteborgarna måste dessutom jaga fullpottaren, om de vill ta position i titelstriden och inte bara toppditot.

Frågetecknet för Häcken är sättet de brukar agera i toppmöten; att inte komma upp i nivå. De två senaste inbördes mötena mot Malmö har däremot slutat med delad pott, båda 1-1. Ena hemma och ena borta.

Jämnt och mål åt båda håll på Bravida Arena? Det är vad polletterna investeras i – BLGM-spelet till 1,87 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87
Bolag: Betfair
Spelstopp: 15:00, söndag 11/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.