Speltips inför Brage – Kalmar 6/11: Allsvenskt kvalspel och årets viktigaste match

Spelbloggare Publicerat: 6 november 2019

SM-titlar hit och dit. Europaspel hit och dit. Men är kanske inte det här det svenska mötet av allra störst betydelse? Göra upp ska Brage och Kalmar FF när det vankas playoff mellan Allsvenskan och Superettan.

Annons:

Allt att vinna eller allt att förlora. Det är lite var vi står inför det allsvenska kvalet, som det också brukar.

Det är inte bara en fråga om sportsliga framgångar på kort sikt, utan en ekonomisk faktor av central roll. Vid upprepande tillfällen har klubbar som tappat deras plats i det svenska finrummet sedermera fortsatt kräftgången under år framöver, för att eventuellt inte någonsin komma tillbaka till vad de varit.

Nu är förvisso Kalmar FF en klubb av rik historia och en sådan som borde ha goda möjligheter till återhämtning även om det här skulle gå åt pipan, men efter ett fruktansvärt tufft år skulle degradering till Superettan kunna ta extremt hårt på dem.

KFF har mer eller mindre under hela spelåret varit strax ovanför strecket, men avslutade under all möjlig kritik med två poäng på sju matcher; två kryss och fem förluster. Och det är trots en, på pappret, relativt namnstark trupp som de till slut, via en 0-3-förlust i avslutningen mot Sirius, de landade på platsen som tredjejumbo.

Udden har, väl befogat, varit riktad mot tränaren Magnus Pehrsson, som inför den sista matchen fick lämna klubben hastigt. Han har inte fått ut i närheten av vad han skulle av spelarna, vilka också tappade förtroendet för honom, och för tillfället är det istället före detta assisterande Jens Nilsson som har huvudansvaret.

Gällande Brage har resan på flera sätt och vis varit den motsatta. De har haft en viss uppförsbacke till toppen, men löste den här kvalplatsen via en 2-1-vinst över Västerås SK i den sista matchen medan Jönköping Södra parallellt tappade till 2-2 med den sista sparken mot Division 1-klara Brommapojkarna. Flyt? Absolut, visst sådant. Laget har samtidigt varit en mycket positiv överraskning. Så, hatten av. Nu återstår det att se om det räcker till allsvenskt spel.

Annons:

Brage fixar minst kryss hemma

Skillnaderna mellan Allsvenskan och Superettan är förstås stora. Därför är det med all rätt som Kalmar FF inför dubbelmötet får axla ett klart favoritskap, men där det kanske blivit lite väl stort.

Man kan inte bortse från att KFF är en klubb i kris. Byte av huvudtränare inför den sista allsvenska matchen. 0-2-5 i formraden. 22 mål på 30 seriematcher – sämst av alla. Nollade i fem av de sex senaste. Och listan kan fyllas på.

Brage har under deras serieavslut spelat en oerhört optimistisk och glädjefylld fotboll; tre vunna, ett kryss och blott en förlust på de fem sista. 2-1-fullpottare över VSK i säsongsavslutningen. 9-2-4 hemma på Domnarsvallen.

Den här typen av kvalmatcher tenderar att bli något krampaktiga till följd av hur mycket som det facto är i potten över 180 minuters fotboll och så kan det bli även här. Ett målunderspel skulle därmed kunna sitta på sin plats till rätt bra betalt hos flera bookies.

Men det stora värdet finner vi i spelen till Brages favör, när de på hemmaplan plitats ned som klara underdogs. Och att Kalmar skulle vara tillfreds med ett kryss såhär på förhand, för att ha fördelen inför returen, är alldeles uppenbart. Inget jagande att vänta från deras sida om det står lika på tavlan framåt slutet.

Speltipset? Brage +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – till oddset 1,75 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Brage +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, onsdag 6/11
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: