Speltips inför Djurgården – AFC Eskilstuna 19/8: Specialspel

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2019

Det blir ett specialspel inför måndagens allsvenska batalj mellan Djurgården och AFC Eskilstuna på Tele2 Arena. Ryggar ni?

Annons:

Från start och ända till nu; betraktade som en uppstickare, som skulle tappa mark och lämna titelstriden – men nu har de på allvar vuxit fram som en kandidat på allvar, Djurgården. Stockholmarna är placerade på toppen av kullen – speltipset skrivet och publicerat före söndagens matcher – och har pinnen ner till AIK samt tre till Malmö FF.

De närmsta veckorna blir det extra spännande. Efter denna match och Svenska Cupen-kvalet mot Akropolis väntar de nämnda toppkonkurrenterna – båda på bortaplan. Positiva resultat där och det är öppen gata (nåja…) mot Lennart Johanssons pokal.

Framgångsreceptet är förstås inte ett enda, men försvarsspelet har varit det som på allvar stuckit ut hos DIF och det trots att Erik Berg varit skadad och fortsatt är dito. Marcus Danielson och Jacob Une Larsson – seriens mest stabila mittbackspar för närvarande. Med 4-0-krossen av Sirius senast har vinstsviten vuxit till fyra matcher och nollan hållits i samtliga.

Under transferfönstrets sista dag fick Djurgården in ett mäkta klassnamn på anfallsposten, som konkurrent till Mohamed Buya Turay, i form av Emir Kujovic. Gubben i lådan under den avslutande tredjedelen av Allsvenskan? Flera år i utlandet utan större speltid till trots, vet vi om vad han åstadkommit i sin allsvenska karriär och vilken kapacitet som finns där.

Vinner och håller nollan

Toppen, drömmar av guld och en lång segerrad. Det är verkligheten för Djurgården, medan den är en helt annan för AFC Eskilstuna. Nykomlingen är nästjumbo i Allsvenskan, men har det facto bara pinnen upp till Kalmar FF på kvalplatsen och ytterligare en poäng till tryggt område. Bottenstriden är minst lika spännande som toppditot.

AFC Eskilstuna kan komma att störas av de enormt av de uppgifter som kommit ut i pressen om tränaren Nemanja Miljanovic och hur han behandlat vissa av sina spelare. Knappast sådant fokus man vill ha mitt under en kamp för nytt kontrakt.

Annars levererade AFC hyfsat när de ställdes mot AIK på Tunavallen häromveckan, men tappade under den andra halvan av andra halvlek och föll till sist med 2-4. Det följde upp en oväntad bortavinst (2-1) över Östersund. Blandat kompott. Offensiva besked åtminstone.

Men att såra DIF:s defensiv? Det är lättare sagt än gjort. Stockholmarna släpper knappt in mål, har en fantastisk trygghet i spelet och ett mittbackspar som tar hand om de flesta situationer på ett exemplariskt sätt.

Här ska Eskilstuna backa hemåt i banan och försöka hålla nollan intakt så länge som möjligt. Sinom tid bör de emellertid brytas ner och förutsättningarna bäddar därför för ett special- och favoritspel.

… Nämligen att Djurgården vinner och håller nollan till oddset 1,75 hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 450 kr riskfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner & håller nollan
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, måndag 19/8
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.