Speltips inför Djurgården – AIK 12/5: Målspel i tvillingderbyt

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Sveriges största, mest ärofyllda och klassiska fotbollsderby – Djurgården mot AIK, denna gång på Tele2 Arena. Det handlar om dessutom om lag med stora spelmässiga bekymmer. Vem får det att lossna? Speltips, odds och allt inför matchen tas del av hos Spelbloggare.se.

Annons:

En katastrofinsats i derbyt mot Hammarby häromveckan, 1-2-förlust, och ett extremt lyckosamt kryss när Helsingborg besöktes senast efter en andra halvlek som kanske var årets sämsta hittills. Oron blir allt större i Djurgården och här spelar man med kniven relativt hårt tryckt mot strupen.

Sådant är fallet även för AIK, den pressade situationen. De regerande mästarna har inte alls fått spelet att flyta på som önskat, knappt i en enda match, och trots en offensiv uppsättning av yttersta klass är de i målskördskolumnen sämst i hela Allsvenskan; sju matcher och blott sex fullträffar! Vad är det som händer och hur ska man få det att lossna?

Fastän det finns fundamentala problem hos båda parter, saker som måste arbetas hårt med att justera, är utsikterna inför framtiden alltjämt hyfsade. DIF, med extremt svajiga prestationer, har enbart två pinnhål upp till serieledande Malmö FF och AIK, en närmast helt impotent offensiv, tre. Allsvenskan 2019 ser löjligt jämn ut. Mer eller mindre bara MFF som sticker ut och av dem har det också funnits mer att önska.

Målrikt derby

Derbyspöket är bortskrämt sedan en bra tid tillbaka, men vissa problem i dessa typer av matcher har DIF fortfarande haft. Årets första 08-kamp, mot Hammarby, blev de helt utspelade i. Därefter en ytterst tveksam insats mot Helsingborg, där det var ett under att enbart ett mål släpptes in. Motståndarna hade också ett felaktigt bortdömt.

Så, vilken approach kliver Blåränderna in med hit? Vilken sida av sängen har de vaknat på? Ett par av årets allsvenska matcher har de varit snudd på prickfria och ett par helt under isen.

AIK:s offensiva impotens är det som snackats mest om; att spelare som Henok Goitom, Chinedu Obasi, Jack Lahne och Tarik Elyounoussi inte fått det att lossna. På sistone har dessvärre också defensiven fått en törn och faktum är att fyra av deras fem senaste matcher passerat 2,5-målslinan. Trots en man mer på planen i halva matchen mot AFC Eskilstuna släpptes en hel del till i 2-1-vinsten senast, exempelvis.

Känslan är att Djurgården kommer försöka ta över taktpinnen direkt, sätta tempot och möta ett mer samlat AIK, men samtidigt där den defensiva strukturen kan orsaka bekymmer. Ett derby av icke-traditionell karaktär? Addera på det att mittbacksklippan Erik Berg saknas och Marcus Danielson är smått tveksam för spel. 

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två mål – tas till fullt acceptabla 1,76x hos 888sport.
Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus! Regler & villkor gäller.
Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00, söndag 12/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.