Speltips inför Djurgården – Elfsborg 19/5: Underhållande i huvudstaden

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2019

Veckans Allsvenskan rundas av i huvudstaden när Elfsborg tar picket och packet till Tele2 Arena för att ställas mot Djurgården. 90 underhållande minuter är att vänta här, va?

Annons:

Det är allsvenskt på menyn i Stockholm och på Tele2 Arena när veckan ska summeras och det är två klubbar som för allt i världen vill haka på seriens toppstrid.

DIF öppnade spelåret i stil med en semifinalplats i Svenska Cupen och flera fina allsvenska insatser, för att senare säcka ihop och bland annat åka på två derbyförluster – snacket om derbyspöket lär ännu inte ta slut – men tillbaka på rätt spår var de när tabelljumbon tillika nykomlingen med enkelhet städades av med 3-0 på bortaplan i veckan.

Innan sommaruppehållet väntar ett tacksamt spelschema för Blåränderna – även om enkla matcher, som bekant, inte existerar i Allsvenskan – och de har alla chanser till att haka på i toppen. Glappet till serieledande Malmö FF är nu på tre pinnar. Extremt tätt på den övre tabellhalvan.

På samma antal pinnar, 15 stycken efter nio matcher, står Elfsborg. Även för deras del har det varit mycket blandad kompott och senast kunde nästjumbon AFC Eskilstuna värjas undan med ett mål mot noll på Borås Arena – en vinst som satt en bra bit inne. Målet kom cirka tio minuter från slutet. Halvdan insats, på sin höjd.

För boråsarna är mittfältspjäsen Simon Olsson avstängd. Annars bra truppbesked för lagen. Djurgården har den senaste tiden fått tillbaka ett flertal spelare och än flera kommer allt närmare toppformen. Inte överdrivet mycket av nyhetsvärde.

Mål åt båda håll

Lagen möttes för strax över tre månader sedan på Tele2 Arena i Svenska Cupen och då vann Djurgården med tre mål mot två efter en fantastiskt underhållande 90-minutershistoria. Blir det något liknande här och nu?

Att hoppas på fem mål eller fler är definitivt att ta ifrån tårna, men att det åtminstone målas åt båda håll känns klart sannolikt.

På hemmaplan vill DIF alltid sätta fart på bollen och få ner sina motståndare i banan. Framåt finns det stor kapacitet och senast mot FFF var effektiviteten stor i den första halvleken; tre mål och sedermera en andra halva som mer eller mindre bara spelades av med bravur. Skön vinst och moralstärkande insats efter derbyfiaskot mot AIK.

Ett betydande problem för stockholmarna har emellertid varit hur man hanterar situationerna som uppstår när motståndarna pressar uppåt i banan. Känns allt annat än tryggt. Många bolltapp och virriga försvarssekvenser.

Så, visst ska Elfsborg kunna skapa en del här? De har en handfull kvalitativa spelare på de offensiva positionerna och då tänker vi inte minst på Pawel Cibicki. Varit en av Allsvenskans allra bästa hittills under året. Han stod för assisten som ledde till tre pinnar senast. Gubben i lådan på nytt?

Att det målas åt båda håll spelas till acceptabla 1,69x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30, söndag 19/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.