Speltips inför Djurgården – Falkenberg 24/9: Dagens bästa speltips

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2019

Det vankas ännu en toppen mot botten-match i Allsvenskan och när serieledande Djurgården välkomnar tredjejumbon Falkenberg till Tele2 Arena ska det mycket till för en skräll att slå in.

Annons:

Titelstriden är djupt intensifierad i Allsvenskan och i täten hittas fortsatt Djurgården, som sätter hårdare och hårdare press på huvudkonkurrenterna; Malmö FF, AIK och Hammarby. Tre pinnars försprång, men ett plusmål sämre i målskillnad, har man gentemot de förstnämnda i den raddan av lag.

Risken, som många såg det, var att stockholmarna skulle tappa efter derbyförlusten mot AIK före uppehållet för ett par veckor sedan – men därefter har det blivit vinster över såväl som Helsingborg och GIF Sundsvall. Lika stabilt som innan. Ytterst sällan som det tappas i, på pappret, enklare matcher.

Senast, mot ”Giffarna”, spelade nyförvärvet och välmeriterade Emir Kujovic sin första match i den blårandiga tröjan – och smällde då in ett mål och assisterade till ett mål. Dessförinnan, mot HIF, hoppade han in med 20 minuter kvar att spela och skickade in båda de målen som innebar full pott.

Guldstrid för ena sidan och för Falkenberg handlar det istället om att överleva i Allsvenskan. Lördagens 1-0-vinst över Östersund stärkte deras aktier avsevärt i det nedersta skiktet av tabellen; platsen som tredjejumbo, den som innebär kval, innehas och till säker mark är avståndet på blott två pinnhål.

Annons:

Vinner klart – som vanligt

Den stabilitet som Djurgården visat upp i matcher som denna, mot botten- och undre halvan-motstånd, är mäkta imponerande och den främsta anledningen till att de står främst i ledet inför slutspurten för guldstriden. Så, varför skulle de tappa här?

Nu får DIF dessutom tillbaka Mohamed Buya Turay och har därmed två anfallsalternativ av allsvensk toppklass. Spelar tillsammans med Kujovic, månne? Två spelare med helt olika egenskaper, som kan passa i olika typer av matchbilder.

Litet minus är att Jacob Une Larsson är avstängd efter att ha fått syna en ostskiva senast, men är det någon match som man har råd med sådana typer av avbräck är det denna. Känns hyfsat stabilt med Fredrik Ulvestad bredvid Marcus Danielson. På mittfältet kan Kevin Walker eller Astrit Ajdarevic kliva in, exempelvis.

Gästerna plockade en ödestrea förra veckan, men det mot seriens kanske just nu svagaste motstånd i form av Östersund. Innan dess? Fyra raka, allsvenska förluster – alla med minst två baljors marginal. Här saknas också Marcus Mathisen. Klart avbräck i en redan tunn trupp.

På Tele2 Arenas konstgräs, inför en uppladdad och titelsuktande hemmapublik, får Falkenberg troligen resa hem lottlösa. Klar hemmavinst att vänta?

Djurgården -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två måls marginal – är ett superklipp till 1,68 gånger pengarna.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 24/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: