Speltips inför Djurgården – Häcken 28/7: Målspel i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 27 juli 2019

Europa League-aktuella BK Häcken besöker den allsvenska toppkonkurrenten Djurgården på Tele2 Arena under söndagen och hos Spelbloggare.se hittar ni det vassaste speltipset inför denna höjdarbatalj.

Annons:

Titeln finns kvar i blicken hos båda dessa parter och en förlust i denna match vore rentav förödande och skulle nästan kunna släcka hoppet helt och hållet, i alla fall för Häckens del. Det beror också på resultaten i Malmö FF och AIK:s matcher, såklart.

Med fyra pinnhål upp till toppen av kullen och matchen mindre spelad än MFF, har Djurgården en supermöjlighet att på allvar ta position i racet om Lennart Johanssons pokal. Laget är ett av seriens formstarkaste; den knappa 1-0-vinsten borta över Kalmar senast var den åttonde raka utan förlust; 6-2-0 i resultatraden.

Någon sprudlande fotboll var det dock inte som DIF bjöd på i matchen. De hade mest boll, styrde och ställde med järnhand, men skapade alldeles för lite och det krävdes ytterligare en Marcus Danielsson-nick efter hörna för att kamma hem de tre pinnarna. Måste bli mer effektiva i sista tredjedelen och supportrarna väntar febrilt på ett anfallsnamn in i truppen.

I veckan utförde Häcken en mycket solid bortainsats i EL-kvalet mot AZ Alkmaar; löste 0-0 och har således en god möjlighet inför returen. Över det stora har försvarsspelet sett riktigt bra ut sedan en tid tillbaka. Anmärkas ska att Alexander Jeremejeff inte får spela i kvalrundan till följd av en pappersmiss från klubben. Garanterad startplats nu, alltså.

Defensiv stabilitet

En toppmatch, en sådan där båda parter är i behov av hela potten och kan tänkas jaga den – ändå misstänker vi det bli relativt chanssnålt och därmed målsnålt på Tele2 Arena under söndagen. Kanske en match som påminner om den omvända till detta, som DIF plockade hem med 1-0?

Häcken spelade Europa League-kvalfotboll, 90 tuffa minuter mot AZ Alkmaar, så sent som under onsdagen och den fysiska formen är ett frågetecken. De gör det möjligen bäst i att försöka dra ner på tempot; spela en typisk bortaplansfotboll. Faktum är också att nollan hållits i två raka allsvenska matcher.

Att en spelare som Paulinho varit skadad talar även det för mindre anfallsfest i Stockholm. Oavsett om han spelar eller ej, inte helt hundra?

Defensivt är Blåränderna oerhört stabila. Seriens kanske bästa mittback, Marcus Danielsson, fortsätter vara prickfri. Mot Kalmar släpptes knappt det minsta till. Däremot är det offensiva något av ett orosmoln; sett uddlöst ut sedan några veckor. Bakom Mohamed Buya Turay finns inte ett enda anfallskort värt namnet.

Målsnålt har det också varit när DIF varit ena halvan av en match på sistone. Fem raka matcher har klivit under den klassiska 2,5-målslinan – och det handlar lika mycket om det uddlösa anfallsspelet som det betongstabila försvarsditot.

Under 2,5 mål spelas till det fullt acceptabla oddset 1,78 hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 29/7
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.