Speltips inför Djurgården – Hammarby 6/10: Derby, rivalitet och titelstrid…

Spelbloggare Publicerat: 6 oktober 2019

Känner ni hypen? Ett av årets, kanske det, hetaste Stockholmsderbyt i Allsvenskan. Serieledande Djurgården mot tredjeplacerade samt målmaskinen Hammarby på arenan de delar, Tele2 Arena. Här blir det att åka av!

Annons:

Herrejäklar, hetare än såhär blir det knappast? Ett derby som betyder allt. Två storrivaler som under slutspurten slåss om titeln, liksom Malmö FF och Hammarby. Dessutom på ”neutral plan”, eftersom båda klubbar delar Tele2 Arena.

Förutom läktarkamp och rivalitet – en match som helt sätter tonen inför de avslutande tre allsvenska omgångarna därefter.

Hammarby, alltså trea, må vara sex pinnar bakom Djurgården och tre bakom Malmö FF, som timmarna efter denna match ställs mot IFK Göteborg, men eftersom de möter båda de de närmsta veckorna är de fortfarande fullt relevanta i titelstriden. Och om det inte räcker ända fram ska en Europaplats lösas.

För HIF är det av största betydelse att Johan Wiland hinner bli redo för spel efter att ha missat ett par matcher. Klasser bättre än Davor Blazevic och på en så pass betydelsefull position som målvaktsposten behöver man bästa möjliga. Annars saknar fortsatt försvarsklippan David Fällman.

Observera också att AIK möter Örebro SK under lördagseftermiddagen – speltipset var skrivet och publicerat före den matchen – och den har förstås en inverkan på hur getingboet där uppe kommer utvecklas. Men oavsett vad är en sak säker: ska Lennart Johanssons pokal kunna vinnas, då måste Hammarby vinna.

DIF är i deras tur en trea före MFF, men har sämre målskillnad och har ett förhållandevis tufft schema de avslutande matcherna. IFK Norrköping borta i avslutningen är exempelvis ett potentiellt tapp. Och ni vet förstås om vilka bekymmer klubben haft i derbyn under 10-talet…

Annons:

9/10 senaste över mållinan

Oddsen har stökats om enormt under veckan; från Djurgården som klara favoriter, till nu enbart knappa sådana. Det som ska understrykas är att hemma-/bortaplansfaktorn är helt att bortse från.

På senare tid, efter 0-1-förlusten mot AIK, har DIF haft ett spelschema modellen enklare – Helsingborg, GIF Sundsvall, Falkenberg och Östersund – och även om alla matcher vunnits, har spelet varit mindre övertygande. Krävdes inte minst en del marginaler på rätt sida för att vända och vinna över ÖFK senast.

Hammarby är formstarkast i hela Allsvenskan, det kan väl slås fast? Se bara på resultatraden i de senaste matcherna:
Hammarby – Blåvitt: 6-2
Hammarby – AIK: 2-1
Sirius – Hammarby: 1-3
Hammarby – Örebro: 5-1

16 mål framåt på fyra matcher, med andra ord. Offensiven sprudlar något oerhört och poängproduktionen är fördelad mellan ett antal pjäser. Största utropstecknet? Vladimir Rodic, som helt vaknat till liv. Annars inte ens varit en startspelare. Tre senaste bataljerna har renderar i sex fullträffar.

Nu måste Hammarby vinna och vi förväntar oss att de fortsätter i liknande stil; full fart framåt. Djurgården är mer stabila i deras prestationer, men kommer givetvis påverkas av en motståndare som ständigt vill höja tempot och som lär pressa högt i banan. Serieledarnas defensiv ser lite omskakad ut, men framåt finns stor spets. Anfallspositionen konkurrerar Emir Kujovic samt Mohamed Buya Turay om. Klasspelare båda två.

Anmärk också att nio av de tio senaste allsvenska inbördes mötena innehållit minst tre mål. Samma visa på nytt? Troligtvis!

Över 2,5 mål spelas således till 1,78 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 6/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: