Speltips inför Djurgården – Helsingborg 16/9: Målspel

Spelbloggare Publicerat: 16 september 2019

Ett fint, allsvenskt speltips är identifierat inför kvällens match mellan Djurgården, som ska försöka återta platsen som herre på täppan, och ett Helsingborg som plockat in Olof Mellberg på tränarposten.

Annons:

Tränarkarusellen har fortsatt i Helsingborg och nu under uppehållet hoppas de ha hittat ett mer långsiktigt namn, Olof Mellberg. Hans ännu korta tränarkarriär påbörjades i Brommapojkarna, innan han efter en mycket kort tid i danska Fremad Amager valt att ta klivet in i den svenska klubbfotbollen på nytt.

Och det blir att rivstarta omedelbart, mot ett Djurgården som inför omgången var serieledare och som vid händelse av en trea i afton återtar platsen som herre på täppan. Viss press eftersom såväl AIK som Malmö FF vann under helgen. Även Hammarby är med och nosar där uppe.

Stockholmarna har varit årets främsta utropstecken i Allsvenskan och de tre enda förlusterna på 22 matcher har kommit i derbymatcherna – chockerande, eller hur? – och före uppehållet var man numret mindre än AIK i ett tätt derby. Frågetecken över anfallsspelet där och då.

Oroväckande för DIF är att flera spelare varit småsjuka under veckan, däribland Astrit Ajdarevic. Annars bra truppsituation. Gästerna har fått Andreas Landgren skadad i en redan skadeskjuten trupp. Anders Randrup är avstängd.

Underspel

När Helsingborg fått in en ny tränare, Olof Mellberg, blir de mer svåranalyserade och således också matchen som helhet. Oavsett vad: kommer de undan med en pinne här vore det en skräll.

Tror det blir mycket fokus på grunderna här och under säsongsavslutningen när kontraktet ska ros i hamn; defensiv approach och inte lika rakt på i anfallsmomenten. Kan säkert ställa till med en del problem för Djurgården. Såvida nollan hålls intakt finns det inga större anledningar till att riskera något framåt.

Djurgården bryter effektivt bryta ned sina motståndare och defensiven har varit deras esse under säsongen. Kommer ofta undan med 1- och 2-0. Sprudlar inte framåt, men bakåt släpps försvinnande lite till. Målvakten, tänkt som andrakeeper från start, Tommy Vaiho har seriens kanske bästa skydd framför sig; mittbacksparet Marcus Danielson och Jacob Une Larsson.

Tillknäppt att vänta, det är den bestämda känslan. Under 2,5 mål spelas således till 2,14x hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 16/9
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.