Speltips inför Djurgården – IFK Göteborg 15/4: Givet spel i klassikermötet

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2019

En ny vecka väntar och nya matcher från Allsvenskan likaså. Från huvudstaden och Tele2 Arena vankas det ett klassikermöte mellan rivalerna Djurgården och IFK Göteborg, där mer eller mindre allt talar för favoritspelet.

Annons:

Djupt rotad rivalitet, två storstadsklubbar och med flera händer fulla av klassiska möten mot varandra. En extra krydda inför vad som komma skall i Stockholm, 19:00. Om matchen inte ses på plats, är platsen TV-soffan och kanalen C More Fotboll.

Blåvitt är en helt annan klubb nu än vad de varit historiskt; ekonomisk kris, sämre sportsliga resultat för vartenda år som passerar och en överhängande oro på alla fronter.

Därför var det med ännu större glädje som de kunde studsa tillbaka efter den misslyckade premiären, 1-3-förlusten mot AFC Eskilstuna, med en tre mål mot noll-kryss av Elfsborg. Siffrorna talar såklart sitt klara språk och IFK-spelarnas prestation ska för all del inte tas ifrån dem, men handlade det kanske mer om hur urusla boråsarna var?

Måndagens match kan bli lite av en fingervisning på vartåt det barkar för laget framöver, när de möter ett mardrömsmotstånd modellen större – Djurgården har det facto vunnit fem raka inbördes möten. Förra årets identiska match plockade de hem med 2-0 efter dubbla mål av Aliou Badji, numera i österrikiska Rapid Wien.

Klasskillnad i afton?

Förhållandevis positiva känslor är det hos stockholmarna. Premiärmatchen, där GIF Sundsvall stod för motståndet, var lite sisådär utförd – en utsökt start med två tidiga baljor, för att sedermera tappa momentum och resultatet till 2-2 – för att nu senast ta storrevansch och på bortaplan krossa Örebro SK med tre mål mot noll. Total klasskillnad där och då.

Den främsta segerdirigenten på Behrn Arena var smått förvånande ytterbacken tillika nyförvärvet Aslak Witry med två fullträffar. Han är dock osäker inför matchen; ska testas strax före avspark.

Offensiv frejdighet skulle absolut försvinna om norrmannen skulle behöva stå åt sidan, men defensivt finns det ingen anledning till oro. Försvarslinjen håller absolut allsvensk toppklass. Mittbacksduon bestående av Erik Berg och Marcus Danielsson är toppnamn.

Av det lilla vi har att döma av i Allsvenskan, men också den fina Svenska Cupen-sejouren, känns DIF som en tydlig aspirant på medalj- och Europaplatserna. Komna från en närmast prickfri prestation, nu spela inför hemmapubliken och det mot ett klasser sämre motstånd ska det väl bli ytterligare en trea?

Addera på detta att Blåvitt normalt inte trivs på konstgräs, något som pryder Tele2 Arena, och att Djurgården, som nämnt, vunnit fem raka inbördes möten. Ja, mer eller mindre allt talar för ett favoritspel…

-1,0 mål (asian handicap) på Djurgården – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – tas till en bit över dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 15/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.