Speltips inför Djurgården – IFK Norrköping 25/4: Hett och viktigt toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 25 april 2019

Sport- och inte minst fotbollshysteri råder i huvudstaden efter framgångarna för Djurgården och stockholmarna har bestämt ställt in siktet på en fjärde raka fullpottaren när den förmodade toppkonkurrenten IFK Norrköping, som istället dras med frågetecken, besöker Tele2 Arena.

Annons:

Förutom finalspelet i SHL, stormar Djurgården framåt även i Allsvenskan. Ett stort sundhetstecken när en förening står så pass starkt i landets två främsta, största och mest populära sporter.

Här i Allsvenskan är siktet inställt på den fjärde raka fullpottaren, efter premiärkrysset mot GIF Sundsvall, och att hålla konkurrenterna fortsatt på efterkälken. Känslorna är extremt positiva sedan bortavinsten i den tidiga seriefinalen borta mot BK Häcken – 1-0, helt välförtjänt och det trots osannolika truppbekymmer.

I toppmötet fick exempelvis Kevin Walker spela vänsterback, Tommi Vaiho vakta kassen och i den andra halvleken fick Haris Radetinac ta position på högerbacken sedan Johan Andersson, ersättare för Aslak Witry, behövt kliva ut skadad i halvtid. Gör insatsen ännu mer imponerande.

IFK Norrköping har, förstås, varit uppsnackade som en av de hetaste titelaspiranterna – men maskineriet har hackat svårt och årets första trea kunde inte inkasseras fören senast, via en 4-3-vinst hemma över nykomlingen tillika bottentippade Falkenberg, där segerbaljan kom i den tredje stopptidsminuten och med en man mindre på planen. 1-3-1 i resultatraden nu.

Rakt spel

Känslorna är vitt skilda i Djurgården kontra IFK Norrköping, där de förstnämnda överträffat förväntningarna och de sistnämnda underträffat dito. Gillar inte alls vad IFK levererat, varken på planen eller i form av resultat.

Inte minst defensiven har sett sårbar ut – åtta insläppta mål på fyra matcher! – och nu saknar de dessutom den offensiva pjäs som varit i särklass vassast: Jordan Larsson, med sina fyra fullträffar. Brutalt avbräck.

Givetvis finns kapaciteten där hos fjolårstvåan och sinom tid bör det lossna – men vad talar för att det, i rådande form, blir mot ett urstarkt DIF? Ganska lite, menar vi.

Serieledarnas prestation mot BK Häcken var på alla sätt och vis fantastisk och nu får de dessutom tillbaka flera pjäser; mest sannolikt PK Bråtveit, Jonathan Ring, Jonathan Augustinsson, Jacob Une Larsson och Elliot Käck.

Summa summarum ser den fjärde raka trean och ännu mer stärkta aktier i toppen av Allsvenskan nära till hands ut för Djurgården. Får den bästa möjliga uppladdningen inför söndagens 08-derby mot Hammarby?

Coolbet presenterar oddset 2,18 för den raka ettan denna afton och det menar vi vara i knapp överkant. Väl värt att kasta in ett par polletter på…

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak etta
Odds: 2,18 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:45, torsdag 25/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.