Speltips inför Djurgården – Kalmar 1/7: 1X2-spel

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2019

Det är inget som helst snack om saken inför måndagens allsvenska batalj mellan Djurgården och Kalmar FF. Stockholmarnas favoritskap är tungt och de synas med glädje.

Annons:

Två derbyförluster – också de enda förlusterna på 12 matcher – och ett stundtals hackande spel. Trots detta återfinns Djurgården på andraplatsen i Allsvenskan och ser för tillfället ut som den främsta utmanaren till serieledande Malmö FF i och med AIK:s oväntade tapp förra veckan.

Vid händelse av en trea skulle 08:orna minska avståndet till toppen av kullen till tre pinnhål (spelet var publicerat före deras match mot AIK) och eftersom AFC Eskilstuna väntar efter denna fajt, därefter just MFF, har de en toppchans att sätta skåningarna under press. Något guldlag har de inte sett ut som, DIF, men det är som bekant skörden som räknas när allt ska summeras.

Mycket stabilt har det också sett ut efter derbynederlaget mot AIK – med fyra raka vinster, alla med minst två bollars marginal; mot Falkenberg, Elfsborg, Östersund respektive Sirius. Det sprudlar inte alltid, men effektiviteten har blivit bättre och försvarsspelet är, som känt, av allsvensk toppklass.

För Kalmar FF:s tränare, Magnus Pehrsson, blir det här ett återbesök till den klubb han under kontroversiella former lämnade 2013. Han har fått ihop det hyfsat, varken mer eller mindre; mellanmjölk. Bottenstriden bör kunna undvikas. Bättre än på sin höjd en plats i mittenskiktet blir det knappast.

Under sommaruppehållet har inför året fiaskoförvärvet Moestafa El Kabir lämnat KFF.  Åtta matcher och noll mål blev det för klubben.

Rak etta

Med blodsmak i munnen, en intensifierad jakt på MFF och toppform före uppehållet – här ska väl det mycket till för Djurgården att tappa någonting av värde? Det är känslan vi får och ser därför värde i de olika favoritskapen.

DIF visade upp en imponerande stabilitet under våren; levererade resultat fastän prestationerna inte alltid var de bästa och trots att man behövde laborera en hel del i startelvorna från match till match.

Här saknas Jesper Karlström, avstängd, för stockholmarna. Uppbackning finns det emellertid bra av på mittfältet; Kevin Walker kan kliva in och vara minst lika bra. Utöver det är Erik Berg i riskzonen att missa matchen på grund av sitt spökande knä.

Men annars, vad talar emot Djurgården? Kalmar FF var kalla före uppehållet, är ett betydligt sämre fotbollslag och trivs mindre bra på konstgräs.

Den raka ettan spelas gladeligen till oddset 1,82 hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak etta
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 1/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.