Speltips inför Djurgården – Malmö FF 14/7: Allsvensk seriefinal

Spelbloggare Publicerat: 14 juli 2019

Veckans i särklass hetaste match, seriefinalen mellan Djurgården och Malmö FF, ser ut som en oviss historia – men till (nästan) femtio-femtio-odds ser vi värde i att syna ena sidan.

Annons:

Känner ni hypen? Tele2 Arena, 17:30 under söndagen. Allsvenskans toppduo drabbar samman. Med matchen mindre spelad har DIF sex pinnar upp till serieledarna från Skåne och en hemmavinst skulle med andra ord innebära att toppstriden på allvar skakas till. MFF har i deras tur möjligheten att på allvar spurta ifrån.

Mycket på spel, alltså. Extremt mycket. Att det därutöver handlar om två klubbar vars rivalitet är enorm och som bara vuxit under 10-talet, innebär att tempen höjs ännu ett par hack.

Intressant fakta är att parterna redan mött varandra vid ett tillfälle under spelåret, och då i Svenska Cupen. Den matchen, även på Tele2 Arena, vann Blåränderna med förkrossande tre mål mot noll. Brukar i princip alltid bli underhållande matcher, ofta tajtare än så, när lagen ryker samman.

Efter fem raka fullpottare hade Djurgården en superchans att knappa in ännu tydligare på Malmö FF när de i början av veckan ställdes mot jumbon AFC Eskilstuna – men en blek prestation, i kombination med flera klara missar, betydde istället bara delad pott. 1-1.

MFF kommer i deras tur från en 2-1-vinst över Örebro SK. Gjorde jobbet, varken mer eller mindre. Alla allsvenska treor är bra sådana. Matchen dessförinnan, borta mot de regerande mästarna, AIK, slutade 0-0.

Bra hemmaodds – serieledare i fara

Gillar hemmaoddsen starkt här och det trots Djurgården bleka insats mot AFC Eskilstuna. Möjligt att blickarna redan var på den här seriefinalen, kombinerat med en dos av underskattning. Över ett längre tidsspann har de sett suveräna ut och radat upp bra resultat.

På pappret är Malmö FF givetvis strået vassare, men det betyder inte att de på Tele2 Arena ska axla något favoritskap; konstgräs, bortaplan och en alltjämt vass motståndare. Vid händelse av en pinne ska de vara tillfredsställda, inte minst eftersom deras tabellfördel består i sådant fall.

Värderas in i analysen ska också att Malmö FF under torsdagen spelade Europa League-kvalfotboll mot Ballymena United. Roterades en del. Tokstabil vinst. Men det är klart att det tär på spelartruppen att bara ha tre dagars vila inför en match av denna kaliber.

Givet minus för stockholmarna är att mittbacksklippan Erik Berg fortsatt är out med sin spökande knäskada. Jonathan Augustinsson är avstängd. Men nu när Jacob Une Larsson rapporterats hel kan man komma undan med de avbräcken.

Knapp fördel för DIF? När oddssättarna tänker precis tvärtom är det bara att satsa pengarna.

Djurgården att vinna, med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, tas till 2,05 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården draw no bet
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 14/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.