Speltips inför Djurgården – Örebro 28/10: Guldet är nära

Spelbloggare Publicerat: 28 oktober 2019

Guldet är nära, nära för Djurgården och siktet är bestämt inställt på en fullpottare när Örebro SK besöker ett fullsatt Tele2 Arena i huvudstaden. Här hittar ni odds, statistik och speltips inför matchen.

Annons:

Hammarby har satt press i toppen sedan de under gårdagen vann deras bortamöte mot Östersund och ikväll drabbar även Malmö FF samt AIK ihop.

Men oavsett utfall, bortsett från förlusten, innebär att Djurgården återtar den allsvenska förstaplatsen och en vinst att det krävs max en pinne mot IFK Norrköping på Östgötaporten i den avslutande fajten för att få fira klubbens första SM-guld sedan 2005. Inte ska väl nerverna ställa till det nu?

Annat hade det också kunnat vara om ÖSK i afton hade någonting större av värde att spela för. Närkingarna är placerade i ingenmansland, på niondeplatsen, och kommer med all säkerhet inte kunna komma upp på den övre tabellhalvan – och det hade enbart betytt att de får en extramatch i nästa års Svenska Cupen.

För att återkoppla lite till de där nerverna, var det eventuellt lite sådana som syntes till när Blåränderna senast besökte IFK Göteborg och med stort flyt kom undan med en 1-0-vinst – en typisk sådan för ett topplag som flyter fram. Offensiven hackade, defensiven satts hyfsad.

Dessvärre var det framförallt domarens, Kristoffer Karlsson, insats som hamnade i strålkastarljuset när Blåvitt i praktiken rånades på en straffspark och att det fanns en offsideposition före den hörna som föranledde till matchens första och enda mål. Ändå, en trea är en trea och de fortsätter DIF att hämta hem – vecka efter vecka…

Annons:

Underspelet suttit i 9/10 senaste

Örebro spelar helt utan press på deras axlar och skulle därför kunna vara mer avslappnade, offensivt framåtlutade i deras approach, men här är man förstås medvetna om vilket motstånd som står på den andra sidan planhalvan och då kommer mycket, det mesta, handla om att sätta defensiven. Om man inte löser ett resultat av värde – komma undan med hedern i behåll?

Här saknas dessutom de två centrala, framstående pjäserna i Michael Almebäck samt Nordin Gerzic. Stora avbräck och utan dessa herrar tappas såklart kraft. Lär bli ännu tuffare att hålla ihop det på mitten; att vinna boll och etablera anfallstid.

Även om ÖSK:s försvarsspel även normalt är lite sisådär, och att de nu har mindre att spela för samt är skadeskjutna, tror vi att siffrorna kan hållas nere mot ett Djurgården som senast visade upp vissa tendenser till nerver när titeln är så pass nära.

DIF hade svårt att etablera spel när de besökte Blåvitt och överlevde då främst på den kollektiva styrkan som finns – den som varit deras triumfkort under hela spelåret. Kanske finns risken att det hackar lite smått här, även om det mest sannolikt landar i en ny fullpottare?

Under 3,5 mål spelas till oddset 1,78 hos Coolbet. Det är ett spel som suttit i fyra raka matcher för DIF:s del, liksom i nio av de tio senaste.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 28/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: