Speltips inför Djurgården – Östersund 26/5: Favoritspel

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2019

Djurgården och Östersund spelar deras näst sista match före uppehållet på Tele2 Arena – och på formfronten är skillnaderna betydande, varför stockholmarna får förtroendet i vårt speltips.

Annons:

Är Djurgården ett namn för titelstriden? Det har varit upp och ner, en del fantastiska insatser, en del närmast katastrofala och ett antal stabila sådana. Blandad kompott. Vad som varit likt med de senaste åren är plattfallen i 08-derbyna – årets enda två förluster har kommit mot AIK respektive Hammarby – men annars ser det i stort positivt ut.

Hittills har det räckt till 18 inspelade pinnar på tio matcher, vilket placerar stockholmarna tre stycken bakom serieledande Malmö FF. Extra spännande ser det ut när man kliver in i vårsäsongens två avslutande matcher som storfavoriter – alltså här mot Östersund och därefter mot Sirius.

Blandat har det också varit runt Östersund – det brukar vara så i en så pass tajt serie som Allsvenskan – och, precis som väntat, ser det ut att handla om en plats i det ömsom hopplösa och ömsom bekväma mittenskiktet. Spetsen för den absoluta toppen saknas medan grundfundamentet är fullt kapabelt.

Hemmaplan, klass och form

De senaste veckornas tid har varit hemska för ÖFK – först med den förnedrande 0-4-förlusten mot Hammarby, vilken också kom här på Tele2 Arena, och i veckan 1-3-ditot här Örebro SK kom på besök till Jämtkraft Arena. Urusla prestationer, annat kan inte påstås. Nu har fyra raka matcher utan fullpottare avverkats.

DIF:s reaktion på derbyförlusten mot AIK häromveckan har varit oerhört positiv. Direkt efteråt krossades Falkenberg med tre mål mot noll och därefter städades Elfsborg av med två mål mot noll trots en man mindre på planen i över 70 minuters speltid. Knappt en målchans släpptes till.

Haris Radetinac, som visades i matchen och fått en avstängning över längre tid, missar den här matchen tillsammans med bland andra Kevin Walker. Osäkert runt Aslak Witry. Laget har dock kunnat städa om i startelvan med hyfsade resultat. God bredd och en styrka av att kunna hantera olika spelsystem.

Nämnas ska att även ÖFK har vissa problem i truppen. En som kommer närmare speldugligt skick på nytt är keepern Aly Keita, men han kommer stå åt sidan även här.

Hemmaplan, form och klass. Det räcker för att motivera ett spel på Blåränderna, fastän oddsen vid första anblick ser mindre sexiga ut.

Djurgården -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – tas till 1,92x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Djurgården -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 26/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.