Speltips inför Djurgården – Trelleborg 8/4: Enkel match för stockholmarna

Spelbloggare Publicerat: 7 april 2018

Det ska inte vara minsta snack om saken inför söndagens allsvenska match i Stockholm, mellan Djurgården och Trelleborg på Tele2 Arena. När det så tydligt handlar om toppen mot botten tvekar vi inte en sekund på att lämna förtroendet i den så stora favoritens händer.

Efter att ha varit och tampats neråt i det svenska seriesystemet sedan 2012, är Trelleborg tillbaka i Allsvenskan och det med förhoppningen om att lyckas hålla huvudet över vattenytan och förnya kontraktet ännu ett år.

Några större förväntningar finns dock inte på klubben, vars spelarmaterial framförallt saknar spets. Grunden, den är inte helt katastrofal i dessa mått mätt. En sak är säker: om kontraktet ska lösas, då kommer det krävas ett hästjobb från alla inblandade.

Premiären var dessvärre, för deras del, mindre lyckad och hemma mot IFK Göteborg föll man med ett mål mot tre. Laget hade boll, men skapade alldeles för lite och var vid upprepande tillfällen obeslutsamma i försvarsspelet. Marko Johansson i målet stod dessutom för en brutal tavla, som betydde 0-1. Sådant kommer TFF inte ha råd med framöver.

En annan del av tabellen väntas Djurgården fajtas – om platserna ut i Europa och kanske till och med Lennart Johanssons pokal. Stockholmarna har haft en närmast prickfri försäsong: gått till Svenska Cupen med uteslutande vinster och hållna nollor, däribland med 1-0 över Häcken och 2-0 över AIK.

Väl i den allsvenska premiären visades det så starka försvarsspelet vara intakt. Trots avbräck på båda mittbackspositionerna, i en bortamatch mot en annan titelaspirant i Östersund,  vann DIF matchen med 1-0.

Mycket fint spel

Båda de tilltänkta ordinarie mittbackarna, Jonas Olsson och Jacob Une Larsson, missade alltså premiären och den förstnämnda är ännu ett frågetecken – men oavsett hur det blir i mittlåset, ska det inte finnas anledning till oro med den solida insatsen mot ÖFK i åtanke.

Djurgården har visat prov på en fantastisk stabilitet hittills. Sex tävlingsmatcher har alltså landat i sex vinster samt hållna nollor. Det viftas inte bort hur som helst.

Gästerna borde inte sätta speciellt stor skräck i stockholmarna. Trelleborg har ett av Allsvenskans minst spetsiga material och förmådde inte att hålla ihop det i premiären: 1-3 – hemma mot Blåvitt.

En så kallad ”walk in the park” att vänta? 2/3-0 känns som ett naturligt utfall av det hela.

Hemmalaget spelas med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – till mycket fina 1,92x hos Bethard. Det oddset har vi inte framme vid avspark, eller hur?

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% i unik välkomstbonus – upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 15:00, söndag 8/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: