Speltips inför Elfsborg – AIK 29/9: Formstarkt hinder i guldjakten

Spelbloggare Publicerat: 27 september 2019

Komna från en superprestation och ett toppresultat hoppas Elfsborg sätter käppar i hjulen för AIK:s jakt på Lennart Johanssons pokal. Här presenterar vi ett speltips till strax under dubbla insatsen.

TÄVLING: Sätt ett högt odds – vinn ett FIFA 20 på valfri konsol. Läs mer här. 

Annons:

Fem matcher återstår och Elfsborg spelar för mer eller mindre ingenting. Enda lilla incitamentet, på pappret, är att peta ner Örebro SK från åttondeplatsen och bli en del av den övre tabellhalvan. Annars – toppen är utom räckhåll och botten spurtats ifrån.

Därför var det extra imponerande att Elfsborg, på bortaplan och mot ett BK Häcken som jagar Europaplats, lyckades hämta hem tre friska poäng till Borås. Sivert Nilsen med ett mål och Jesper Karlsson med det andra. Enda förlusten på de sex senaste allsvenska matcherna kom mot Malmö FF häromveckan. God form.

Det blir med andra ord en hård nöt att knäcka för AIK, som måste fortsätta vinna om den allsvenska titeldrömmen ska hållas vid liv. Efter derbyförlusten mot Hammarby, kom de tillbaka och vann med knappa ett mål mot noll över IFK Göteborg i veckan efter en tveksamt tilldömd straffspark som förvaltades av Sebastian Larsson.

Marginalerna har varit knappa för AIK i de matcher som vunnits på senare tid. Klarar de av att hålla samma balansnivå? I spelet finns mycket, mycket mer att önska.

Annons:

Avslappnad approach från Elfsborg

Nästan dubbla insatsen – men hur? Vårt speltips inför söndagens match på Borås Arena berör målmarknaden och det känns som en no-brainer såhär på förhand. Klart spelvärde.

Elfsborg stod för en mäkta imponerande insats senast, vann och hittade nätet vid dubbla tillfällen borta mot Häcken. Motivationsbrist verkar det inte vara på tal om. Däremot kan situationen i tabellen påverka approachen till matchen; mer lättsamt, avslappnat och framåtlutat?

Så har det också sett ut; sex raka över 2,5 mål och fem av dessa med mål åt båda håll. Lär inte släppas på gaspedalen mot AIK heller – ett AIK som sett lite sisådär ut på sistone.

Det var med stort flyt som AIK kom undan med mot Blåvitt, dels med straffen de tilldelades (tillskänktes?) och med hänsyn till att motståndarna sumpade flera toppmöjligheter. Känns inte allt lika stabilt som det brukar när solnaiterna är i farten. Defensiven smått omskakad.

Addera på detta varsitt defensivt avbräck i AIK:s Karol Mets och Elfsborgs Álex Portillo, båda avstängda.

Summa summarum: mål åt båda håll? Det spelas till 1,90 gånger pengarna hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% bonus upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 29/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: