Speltips inför Elfsborg – Djurgården 23/4: 1X2-tecken från Borås

Spelbloggare Publicerat: 22 april 2018

Ett rakt 1X2-tecken tipsas om från Spelbloggare i den allsvenska måndagsmatchen på Borås Arena, varifrån Elfsborg och Djurgården gör upp om tre färska poäng.

Med den hemska seriestarten och förlustsviten om tre matcher plockade Elfsborg deras första pinnar det här allsvenska året när de fick besökte nykomlingen Brommapojkarna i veckan och nu är förhoppningen att knutarna kan lossas ytterligare; att de kan fortsätta klättra uppåt i tabellen.

Skulle det bli en förlust här, då kan man återigen höja vissa varningssignaler över boråsarna. Som en klubb med ambitioner för åtminstone en medaljplats har det varit en mardrömslik start på säsongen – spel- som poängmässigt. Inga ursäkter! Tränaren Jimmy Thelin, som kom från Jönköping Södra inför året, har fortsatt kniven mot strupen.

Gästerna från huvudstaden, Djurgårdens IF, blåser det varmare vindar över. Efter succén i Svenska Cupen, där finalen är nådd, och en i helhet hyfsat stark seriestart har de alltmer visats vara att lita på, trots de stora spelartappen under vintern: på Kim Källström och Magnus Eriksson, inte minst.

Lite började det dock skaka om DIF efter tappet via 1-1 hemma mot Trelleborg och derbyförlusten mot AIK, som följde upp en stark trea när Östersund besöktes i premiären, men tillbaka på rätt spår var de tveklöst när mästarna Malmö FF kördes över på Tele2 Arena, med 3-0. Tre mål mot noll!

Anmärkningsvärt är att de offensiva korten i Kerim Mrabti och Yura Movsisyan saknas för 08:orna. Elfsborg saknar Jesper Manns.

Värdet i tvåan

Det är klart att det finns mer i det än att Elfsborg eventuellt överskattas från vissa håll och kanter, att det är mer komplext. Spelare för spelare finns potential, inte minst på det starka mittfältet.

Men ja, vi får ta det som det är – att Elfsborg inte levererar. De må ha plockat en trea borta mot Brommapojkarna, men det var mycket knappt och dessförinnan hade de tre raka förluster, däribland mot Kalmar och Sirius.

Djurgården visade verkligen framfötterna direkt efter derbynederlaget; vann med 3-0 över MFF. De var den bättre parten under den absoluta merparten av matchen, andra halvlek var exceptionellt utförd, och anfallaren Tino Kadewere, som haft det svårt under seriestarten, målade vid dubbla tillfällen. Betyder mycket för honom och laget som helhet.

Trots bortaplan ska DIF räknas som klara favoriter, menar vi…

Värd finns absolut i den raka tvåan till 2,65 gånger degen, som dukas ut av Betser. Det klipper vi till på.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak tvåa
Odds: 2,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 23/4
TV:  cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: