Speltips inför Elfsborg – Djurgården 5/8: Mot serieledning?

Spelbloggare Publicerat: 5 augusti 2019

Tiotusenkronorsfrågan inför måndagens Allsvenskan lyder: blir Djurgården serieledare eller ej? För att bli det krävs en vinst över Elfsborg på Borås Arena och vårt speltips inför matchen hittar ni här.

Annons:

Mitten… mot toppen. Gällande Elfsborg är det dock dystrare miner än vad man annars kan tro enbart utifrån tabellen; de tappar bara mer och mer, lyckas inte få ut i närheten av som kan önskas av spelarmaterialet och de senaste månaderna har vinsterna nästan helt lyst med sin frånvaro.

En trea blev det emellertid senast i ångestmötet mot Kalmar FF – och det trots att insatsen lämnade det mesta att önska; en mindre bra fotbollsmatch, mellan två parter utan självförtroende. Dock kunde 0-1 i baken vändas till en 2-1-vinst under de absoluta slutminuterna. Ger en boost?

Desto mer spännande är det i Djurgården – seriens kanske mest välmående klubb för tillfället. Eftersom de har en hängmatch gentemot Malmö FF och AIK, etta respektive tvåa, skulle en vinst på Borås Arena betyda att de tar över rollen som herre på täppan. Ser mycket lovande ut inför hösten.

Formen är alldeles utmärkt för stockholmarna. Förra veckan värjdes toppkonkurrenten BK Häcken undan med stabila 2-0 inför hemmapubliken på Tele2 Arena och dessförinnan besegrades nämnda KFF med 1-0 i Småland, även om den insatsen specifikt var lite sisådär. Nu: nio raka utan torsk, 7-2-0.

Truppsituationen har lättats upp i DIF, som nu enbart har Erik Berg, Jacob Widell Zetterström samt Jonathan Augustinsson indisponibla.

Tredje raka trean

Stärkta av en vinst, men fortfarande en sådan mot seriens formsvagaste lag och runt Elfsborg finns det inga större indikationer på att det skulle vända – snarare tvärtom. Kan mycket väl hamna en bit ner på den undre tabellhalvan. Tränaren Jimmy Thelin får inte alls till det och kritiken mot honom är utbredd.

Vad som också ska understrykas med boråsarna är att de innan förra veckan kom från sju raka utan vinst. De senare av dessa; 2-5 mot Hammarby och 0-3 mot AIK. Försvarsspelet är under all möjlig kritik.

Och här saknar Elfsborg Stian Rode Gregersen, Simon Strand och Robert Gojani. Underlättar knappast. Stora avbräck i en redan mycket tuff match.

Annons:

Gästerna är i deras tur tokstabila. Gör jobbet, är extremt försvarsstarka och tenderar att lyckas bryta ned sina motståndare över 90 minuters fotboll. Trots bortaplan talar det mesta för att nio förlustfria matcher blir till tio och att två raka vinster blir till tre denna afton. Med andra ord: snart serieledare.

1,85 x insatsen får räcka för ett spel på den raka tvåan. Coolbet är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak tvåa
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 5/8
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.