Speltips inför Elfsborg – Häcken 2/6: Häcken-spöket!

Martin Efvergren Publicerat: 1 juni 2019

Elfsborg tar emot mardrömsmotståndaren Häcken och knäckfrågan är huruvida de nyblivna cupmästarna har lyckats ladda om. Vi tror att förutsättningarna för Elfsborg att bryta sin negativa svit mot Häcken är bättre än på länge.

Annons:

Jimmy Thelin fick en nödvändigt bra start på årets säsong då man efter sju omgångar var i delad serieledning med flest gjorda mål av samtliga. Därefter har man tappat momentum något och formen pekar nu i nedåtgående riktning.

Efter att ha gjort åtta mål på två raka matcher har man därefter bara gjort tre mål på fem matcher och endast tagit en seger (1-0 mot AFC hemma). Senast blev det en riktigt fysisk och tuff batalj borta mot Kalmar, vilken slutade 1-1.

Nyblivna cupmästarna Häcken är inför omgång tolv på plats fem i tabellen – fyra poäng före Elfsborg. Trots en blytung derbyförlust mot IFK Göteborg i senaste omgången ser dock Häckens formkurva mer positiv ut.

Av de senaste sju matcherna har man vunnit fem, kryssat en och förlorat en. Därtill kommer man nu med en säkrad Europa-plats och därtill en givet positiv känsla den här matchen. I synnerhet då man besegrat Elfsborg i sex av de sju senaste tävlingsmatcherna.

Bortalaget har Ahmed Yasin och Erik Friberg avstängda och därtill är det osäkert om Alexander Faltsetas kommer till spel på grund av skada. I Elfsborg saknas Joakim Nilsson efter huvudskada.

Mardrömsmotståndaren Häcken

Förra säsongens möten dessa lag emellan slutade i två, nästan förnedrande, Elfsborgsnederlag. På Bravida Arena blev det hela 5-0 (en match som Robert Gojani nog minst av alla vill minnas) och i Borås slutade det 3-0 till bortalaget.

Fakta är också att Häcken har vunnit sex av sju senaste mötena och att man därtill gjort över 2,5 mål i fyra av de fem senaste matcherna. Statistik som, tvivelsutan, gör Häcken till en mardrömsmotståndare för Elfsborg.

Till Elfsborgs fördel bör, å andra sidan, det faktum att Häcken spelade cupfinal så sent som i torsdags spela. Bortsett ifrån detta borde Häcken anses vara favoriter i det här mötet – men den stora frågan är huruvida man fysiskt och mentalt har lyckats ställa om efter cupguldet.

Avstängningarna på Erik Friberg och Ahmed Yasin samt frågetecken kring ett par spelare ytterligare höjer Elfsborgs chanser än mer. Om det är någon gång de ska kunna bryta sin negativa svit mot Häcken så är det nog nu.

Det som talar emot Elfsborg är dock att deras offensiv har kommit av sig. Man har blivit alltmer baktunga och har bara mäktat med tre mål på de fem senaste matcherna och formen pekar således inte uppåt.

Därför landar vi i att mycket pekar mot en målsnål tillställning. Häcken är trygga i sin defensiv och är svåra att få hål på. Samtidigt är de nog, med tanke på förutsättningarna, inte alltför missnöjda med ett kryss.

Sammantaget ger detta att vi spelar på att det kommer bli under 2,5 mål i den här matchen och hos Coolbet ger det oss fina 1.92 gånger insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00, söndag 2/6
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.