Speltips inför Elfsborg – Helsingborg 8/7: Underlaget avgörande

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2019

Helsingborg fick en drömstart efter uppehåll och tränarbyte medan Elfsborg fick en tung nystart borta i Falkenberg. Trots det fick det mycket som talar för att Elfsborg kommer vara det starkare laget i det här konstgräs-mötet.

Annons:

Elfsborg inledde säsongen piggt, med hög press och en direkt offensiv. I de senaste matcherna har dock den frejdighet som genomsyrade inledningen förbytts mot ett mer defensivt och försiktigt spel.

I nystarten mot Falkenberg senast såg det inte direkt bättre ut då hemmalaget inledde bäst och vann, relativt rättvist, med 2-1.

Återigen kammade man därmed noll på gräsunderlag – men nu väntar konstgräset hemma i Borås och där har man betydligt positivare resultat i ryggen.

Henrik Larsson fick en drömstart då Helsingborg tog sin första bortaseger för säsongen. Örebro besegrades med 1-0 och därmed bröt man också en svit på nio raka matcher utan vinst.

Larsson-effekten är Helsingborgs hopp

Larssons Helsingborg hade marginalerna med sig då man fick samtliga tre poäng med sig i en jämn match. Örebro kvitterade i slutsekunderna men målet dömdes (felaktigt) bort.

Det var på många sätt en nödvändigt bra start då Helsingborgs utveckling har väckt en del oro. Inte minst tyder tränarskiftet på att man bedömt läget som kritiskt.

Truppen är ålderstigen och skadedrabbad och nu har även lagets bäste offensive spelare Rasmus Jönsson lämnat. Jönsson gjorde mål mot Örebro och frågan är vem som nu ska axla hans fallna mantel.

Defensiven såg dock solid ut senast och det lär man även prioritera i det här bortamötet mot ett Elfsborg som har betydligt fler offensiva verktyg i sin låda.

Elfsborg hemma på Borås Arena är ett klart bättre lag än det vi såg senast borta på riktigt gräs. Hemma på konstgräset är man i år obesegrade och mycket pekar, trots allt, mot att den sviten kommer förlängas.

I synnerhet om man ser till de båda lagens offensiva kapacitet så är Elfsborg det klart bättre laget. Sannolikt kommer man att föra den här matchen och sannolikt kommer man till slut att bryta ner ett mer defensivt inriktat Helsingborg.

Därför blir spelet att Elfsborg kommer att vinna den här matchen till 1.99 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner, rak etta
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 8/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.