Speltips inför Elfsborg – Kalmar 29/7: Känner ni hur det osar ångest?

Spelbloggare Publicerat: 29 juli 2019

Känner ni hur det osar av ångest? Krisstämpeln är applicerad på såväl Elfsborg som Kalmar FF och när de möter varandra på Borås Arena tar vi på Spelbloggare.se ställning med ett speltips från 1X2-marknaden.

Annons:

Mer ångestladdat än såhär blir det nästan inte. Två av seriens lag i sämst form, varav Kalmar FF:s är absolut värst. De har förlorat alla fyra matcher efter den allsvenska omstarten och radat upp åtta vinstfria matcher efter varandra. På dessa har det – hör och häpna! – blivit blott två mål framåt.

Defensivt står KFF faktiskt relativt starkt och för exakt en vecka sedan, mot Djurgården, visade de upp god arbetskapacitet i försvarsspelet över hela banan – släppte till få målchanser, men ändå summerades det i en 0-1-förlust efter ett sent hörnmål från de toppjagande motståndarna.

Och framåt? Det skapades knappt en enda halvchans. Kalmars bästa interna målskyttar står på så få som två mål vardera, Pape Diouf och Romarinho.

På Guldfågeln Arena fick Viktor Elm kliva av planen skadad i den andra halvleken och det mesta tyder på att han inte kommer hinna bli spelklar inför Elfsborg borta här. Brodern, Rasmus, missade matchen och står även han som ett frågetecken. Herman Hallberg är avstängd. Stora avbräck.

De vinner ångestmötet

Gemensamt med KFF har Elfsborg att formen är extremt dunkel – tre kryss och fyra förluster på de senaste matcherna – men annars är beröringspunkterna få. Hos boråsarna är det istället försvarsspelet som är det stora problemet; fem insläppta mot Hammarby senast och tre mot AIK dessförinnan.

Offensivt skapades dock en hel del på Tele2 Arena förra veckan och det kunde i ärlighetens namn ha blivit fler mål än de två som levererades. Oavsett vad – en förnedrande förlust tillika insats.

Ändå ser vi Elfsborg som klara favoriter inför denna rejäla ångestbomb till match. Med hänsyn till den så extremt uddlösa offensiven som KFF visat prov på under året, borde deras attacker kunna motas hyfsat.

På Borås Arena har Jimmy Thelin och hans spelare faktiskt varit förhållandevis bra; undvikit att förlora på sju matcher och nu möter de ett skadeskjutet Kalmar som verkligen inte trivs på konstgräs. En faktor som starkt talar för hemmafavoriten.

Den raka ettan finns att spela till 2,15 x insatsen och det är ett solklart val av spel, trots visst oddsdropp senaste dygnet.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 29/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.