Speltips inför Elfsborg-Norrköping 6/5: Ömsesidig offensivlusta!

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2019

Efter flera blytunga år blåser det åter friska vindar i Borås. Elfsborg är i delad ledning och har gjort flest mål av alla inför omgång sju. Härnäst väntar IFK Norrköping och allt talar för en sevärd och offensiv tillställning.

Annons:

Inför säsongen var det många som utmålade IFK Norrköping som Malmö FF:s utmanare nummer ett. Så här långt har man dock inte lyckats infria de förväntningarna. Den något oväntade resultatraden ger att man har vunnit en match, förlorat en, samt kryssat hela fyra matcher.

Jens Gustafsson har inte riktigt hittat rätt i hur han ska formera laget och Andreas Johansson har känts saknad i backlinjen. Offensivt finns oerhört mycket kvalitet och alternativ att laborera med och det bör bara vara en tidsfråga innan det lossnar ordentligt.

En delförklaring till att man bara ligger på tiondeplats efter sex omgångar är också att man har haft ett tufft spelschema där man ställts mot flera förväntade topplag.

I Elfsborg är däremot tongångarna ljusare än på många år. Jimmy Thelin har visat på mental styrka då en fjolårssäsong som den som var hade kunnat knäcka den bäste. Återförenad med sin omaka tvillingsjäl Pawel Cibicki har man väckt en efterlängtad tro och optimism i Borås.

På skadelistan hos hemmalaget finns Per Frick och Rami Kaib. I Norrköping är det osäkert kring Christoffer Nyman som tvingades utgå senast.

Elfsborg offensiv ser ruggigt intressant ut

Det Jimmy Thelin försökte med förra året tycks inte spelarmaterialet ha varit speciellt väl lämpade för, men med en relativt stor rockad på flera nyckelpositioner tycks allt ha lossnat. Den stora pusselbiten var Pawel Cibicki som, tillsammans med Jonathan Levi, har fått lagets offensiv att blomstra.

Formationen är numera en ganska utpräglad 4-3-3, istället för en lite mer baktung 4-2-3-1 som var grunden under fjolåret. Man är således betydligt mer framåtlutade och det har resulterat i 13 mål på sex matcher så här långt. I de två senaste matcherna har man totalt gjort åtta mål men också släppt in fyra.

I både Elfsborg och Norrköping finns en offensiv kvalitet som är god för en toppstrid medan frågetecknet är om försvarsleden är av tillräcklig kaliber. Hursomhelst finns det väldigt som talar för att det här kan komma att bli en målrik tillställning.

Norrköping är i behov av trepoängare och lär inte ha för avsikt att parkera bussen. Samtidigt har Elfsborg släppt mål i samtliga sina matcher och verkar behöva göra en 2-3 mål för att ta sina segrar.

Baserat på form och hur väl offensiven har klickat, i kombination med hemmaplansfördel, håller vi Elfsborg som favoriter att vinna. Att det skulle kunna sluta 2-2 är heller inget otänkbart resultat. Framförallt är det mycket som talar för att Elfsborg kommer att fortsätta göra – och släppa in – mål.

Ett spelvärt alternativ är att Elfsborg kommer göra över 1,5 mål, vilket står i fina 2.08 hos Unibet. Vårt spel blir dock det, förmodat, än mer sannolika: att det totalt kommer bli över 2,5 mål i matchen – till oddset 1.73 gånger insatsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 450 kronor i riskfritt spel på Spelbörsen!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, måndag 6/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.