Speltips inför Falkenberg – AIK 20/10: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 15 oktober 2019

Falkenberg jagar nytt kontrakt och AIK jagar Lennart Johanssons pokal. Skillnaderna kunde inte ha varit mycket större än vad de är såhär på förhand, men betydelsen av matchen är precis lika stor för dem båda. Vem vinner?

Annons:

Allt att spela för. Både för Falkenberg och AIK. Men i helt olika ändar av tabellen.

Falkenberg har försökt bäst de kan att prestera på allsvensk nivå med det knappa spelarmaterial som tränaren Hans Eklund befogar över – och huruvida det kommer räcka till ett nytt kontrakt eller ej återstår att se.

Inför den 28:e omgången – speltipset var publicerat före fredagens och lördagens allsvenska matcher – parkerar de på platsen som nästjumbo, med pinnen upp till den kvalplats som GIF Sundsvall parkerar på. Med tanke på att de ställs mot Kalmar FF och AFC Eskilstuna i de avslutande matcherna ska det knappast ses som kört, racet.

Och uppe i toppen hoppas AIK, viss uppförsbacke till trots, kunna försvara deras SM-guld. Om det inte skulle räcka? Åtminstone fixa en kvalplats ut i Europa. Fyra är de nu – Malmö FF, Djurgården och Hammarby före – med tre pinnar samt en hel del i målskillnad att hämta in till toppen av kullen. En bit, såklart, med bara tre matcher kvar, men spelschemat är klart mer tacksamt än konkurrenternas.

Annons:

Klasskillnad

Så fort nivån på motstånden höjs har Falkenberg det oerhört svårt att hänga med i svängarna. Det är i princip bara mot bottenkonkurrenterna de lyckats – och vi tror inte att de förmår att räcka till här heller.

Se exempelvis på de tre senaste matcherna:
Djurgården – Falkenberg: 1-0
Falkenberg – IFK Norrköping: 0-2
Elfsborg – Falkenberg: 4-0

AIK sprudlar inte, absolut inte. Sett halvdana ut sedan en bra tid tillbaka. Resultaten har åtminstone börjat ticka in på nytt; 2-0 mot Örebro SK senast, 1-1 mot Elfsborg och IFK Göteborg i raddan av matcher efter derbyt.

Även när det ser lite sisådär ut har AIK en förmåga att vinna matcher och mycket kan förklaras i den trygghet som finns i spelet. Här ska FFF bara malas ner över 90 minuter, i synnerhet när så pass mycket är på spel.

1,69 gånger såsen för den raka tvåan tar vi. Betsson är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 20/10
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: