Speltips inför Falkenberg – Elfsborg 29/6: Målsnål nystart

Martin Efvergren Publicerat: 29 juni 2019

Efter en månads uppehåll ska Falkenberg och Elfsborg försöka få maskineriet att rassla igång på nytt. Mycket talar dock för att det kan komma att bli en något stängd tillställning.

Annons:

Nästjumbon Falkenberg har endast vunnit en match och det var mot Örebro i premiären. Sedan dess har man alltså elva raka matcher utan vinst.

Efter 3-0-förlusten mot Djurgården vidtog Hans Eklund förändringar i spelsystemet. Fyrbackslinjen möblerades om till en fembackslinje, förmodligen främst, i syfte att täta till defensiven.

Därefter förlorade man borta mot AIK 2-0 men i de två senaste matcherna har skiftet givet resultat i form av 1-1 mot Helsingborg och 0-0 mot Kalmar innan uppehållet.

Elfsborg inledde säsongen piggt, med hög press och en direkt offensiv. I de senaste fyra matcherna har dock den frejdighet som genomsyrade inledningen förbytts mot ett mer defensivt och försiktigt spel.

Man har inte vunnit på de tre senaste matcherna där förlusten borta mot Djurgården har följts av 1-1 mot Kalmar och 0-0 mot Häcken.

Falkenberg prioriterar defensiven

Elfsborg bör ses som favoriter i det här mötet men det som talar emot dem är Falkenbergs samlade försvarsspel samt den oförmåga man har haft i den typen av matchbilder.

Elfsborg har varit som bäst när man kunnat attackera i djupled via snabba omställningar med flera individuellt skickliga spelare. Främst åsyftas då Pawel Cibicki och Jonathan Levi vars formkurvor har pekat nedåt.

Senaste vinsten kom hemma mot AFC då man vann med 1-0, men spelet imponerade inte. Det var en match som man tvingades föra och som matchbild kan jämföras med det som väntar i Falkenberg.

Detsamma kan sägas om bortaförlusten mot Djurgården där man, trots att man är en man mer hela andra halvlek, inte lyckas skapa några direkt farliga målchanser.

Falkenberg är desperata efter poäng men tränare Eklunds vägval framåt ser, primärt, ut att vara att trygga defensiven.

Det har blivit under 2,5 mål i fyra av Falkenbergs fem senaste matcher och framåt har man totalt endast gjort ett mål.

Det har blivit under 2,5 mål i Elfsborgs fyra senaste matcher och totalt har man gjort två mål.

Således är det mycket som pekar mot att även den här matchen kommer att bli målsnål. Därför blir spelet under 2,5 mål totalt till fina 1.92 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 29/6
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.