Speltips inför Falkenberg – Hammarby 26/8: Chockerande höga odds

Spelbloggare Publicerat: 26 augusti 2019

På Falcon Alkoholfri Arena har Falkenberg spelat fem förlustfria matcher efter varandra, men när Hammarby kommer på besök är risken betydande att den sviten bryts. Missa inte det här fina oddset…

Annons:

Botten möter toppen. Tredjejumbon Falkenberg mot tabellfyran Hammarby. Ena parten ska säkra det allsvenska kontraktet och den andra lösa en Europaplats, eventuellt till och med ta position i titelstriden. Mycket kan fortfarande hända, men uppförsbacken är förhållandevis brant. Sex pinnar till serieledande Djurgården. Observera att speltipset var skrivet före deras match mot Malmö FF.

Placerade som tredjejumbo, kvalplatsen mot Superettan, är Falkenberg djupt pressade inför den sista tredjedelen av serien. Annat än en bottenstrid var förstås inte ens aktuellt, men kontraktet kan absolut lösas. Tätt där nere i botten och vissa ljusglimtar finns det i FFF.

Ett praktexempel på det är att de spelat fem raka hemmamatcher utan att förlora, två vunna och tre kryss. Mindre positivt var det att man föll med brutala 0-5 borta mot nämnda MFF för strax över en vecka sedan. Därefter avancerades Vårgårda, som hittas i botten av Division 2, förbi i Svenska Cupen-kvalet.

Hammarby fortsätter skörda resultat på resultat, i match efter match, och är lite av en outsider i toppen. Enda tappet på åtta matcher kom via 2-2 borta mot Kalmar FF. De bombar in mål. Har seriens bästa offensiv. Av dessa matcher har alla förutom en varit i Allsvenskan, den andra i veckans cupkval. Där värjdes IFK Luleå undan med bekväma 3-1.

Annons:

Stabil bortafavorit

Den här typen av matcher passar Hammarby perfekt, när de kan släppa lite på defensiven och bara köra på framåt. Bryta ner motståndet. Vinna boll och kliva på. Om Falkenberg börjar försöka rulla boll är risken stor att de såras – precis som när Hammarby vann över GIF Sundsvall med 3-0 för strax över en vecka sedan.

Grundtanken är helt enkelt att Falkenberg inte räcker till, precis som när de föll mot Malmö FF med 0-5. Skillnaderna mellan toppen och botten i Allsvenskan har blivit större, vilket brukar visas på pappret i matcher som denna. Och som nämnt: HIF älskar att spela anfallsfotboll. Det kommer de få tid med här.

Talar för FFF är att hemmaspelet varit bra på sistone, men schemat har också varit relativt tacksamt; Helsingborg, Sundsvall, IFK Göteborg, Elfsborg och Kalmar.

Oddsen för spelen på Hammarby betalar chockerande bra. Vi plockar den raka tvåan till finfina 1,68 gånger pengarna hos Coolbet. Även minushandikappen kan vara värda att titta närmare på.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner, rak tvåa
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 26/8
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.