Speltips inför Falkenberg – IFK Göteborg 13/7: Dubbelt upp

Spelbloggare Publicerat: 13 juli 2019

En fotbollslektion senare – kan Falkenberg ta lärdom av den när det vankas match mot IFK Göteborg på Falcon Alkoholfri Arena. Tveksamt, va? Vårt speltips inför matchen ska dubbla ditt kapital.

Annons:

Tennissiffrorna 2-6 i baken, och det var siffror som mycket väl hade kunnat bli större. Falkenberg fick en lektion i fotboll när de förra veckan besökte Hammarby i huvudstaden och det efter en bättre period av resultat, närmast med en uddamålsvinst över Elfsborg. Hurdan blir reaktionen på denna käftsmäll?

Prekär är situationen fortsatt i den allsvenska tabellen, med en plats som nästjumbo strax före AFC Eskilstuna och strax bakom kvalplatsplacerade GIF Sundsvall. Tio snåla pinnar på 14 matcher är facit.

Vad man kan glädjas åt och eventuellt stärkas av är det faktum att ”bara” tre av årets sju hemmamatcher förlorats – och det mot Djurgården, Malmö FF och BK Häcken. Alla toppklubbar.

Men där uppe i täten hittas även Blåvitt och trots stora skadebekymmer förmådde de att ta hem en trea från hemmamötet mot ”Giffarna” senast. Utgångspositionen inför den andra halvan av serien är således stark och klubben ska räknas in som en av huvudaktörerna i kampen om en plats i topp tre. Att IFK Göteborg skulle ha chans på en Europaplats inför spelåret – vem kunde tro det?

FFF åker på pumpen igen

Patrik Karlsson-Lagemyr med ännu en skada och Benjamin Nygren såld. Offensiven ser klart tunnare ut för Blåvitts del nu kontra före uppehållet, men nu återfås åtminstone Lasse Vibe och tillräckligt med anfallskraft ska finnas för att såra Falkenberg djupt.

Att resa till Falcon Alkoholfri Arena kan vara småklurigt, liksom alla allsvenska bortamatcher, men efter vinsten senast känns det som att Blåvitt ska ha goda förutsättningar för ännu en fullpottare.

Falkenberg blev fullständigt överkörda av Bajen förra veckan, släppte in sex mål och kunde släppt in ännu fler. Sämsta möjliga uppladdningen inför denna batalj och risken är att de faller på nytt, även om siffrorna mest sannolikt inte kommer bli i närheten av lika stora om så blir fallet.

Summa summarum: klasskillnad? Kort och enkelt.

Strax under dubbla insatsen för det raka spelet på IFK Göteborg tas utan minsta tvekan.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner, rak tvåa
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 13/7
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.