Speltips inför Falkenberg – Kalmar 1/6: Ångestladdat

Spelbloggare Publicerat: 30 maj 2019

Känner ni hur hett det här kan bli? Nja, kanske inte… Oavsett vad har ett spännande speltips identifierats inför lördagens allsvenska fajt tabelljumbon Falkenbergs FF och Kalmar FF emellan.

Annons:

Nykomlingar och premiärvinnare. Därefter har det bara varit nedåt, nedåt och åter nedåt för Falkenberg – så pass att de är placerade som jumbo med det snåla facit om sex pinnar på 11 matcher. Jämsides hittas AFC Eskilstuna och till GIF Sundsvall, med matchen mer spelad, på kvalplatsen är avståndet på en trea.

Hur mörkt det än må sett ut – de sviktande resultaten, individuella misstagen och den avtagande målproduktionen – är det fortfarande allt annat än kört för FFF. Det kommer dock krävas att de steppar upp en bra bit och i synnerhet börjar spela in poäng hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Speciellt positiv är jargongen heller inte runt Kalmar FF. De har bara vunnit två av årets 11 matcher, kryssar alldeles för ofta och är faktiskt i farozonen – även om de (väl?) ska vara för bra för att riskera skickas ned i Superettan.

Det var med bitter eftersmak som enbart 1-1 löstes i samband med hemmamötet mot Elfsborg förra veckan. Bara minuter efter 1-0-baljan, ett självmål som kom så sent som i den 79:e minuten, kvitterade boråsarna och potten delad – på nytt. Det följde upp två raka 0-1-förluster, båda borta och den ena mot BK Häcken samt den andra mot Malmö FF.

Tar en efterlängtad seger

Stundtals, periodvis under och mellan matcherna, har FFF spelat hyfsad fotboll – men de räcker dessvärre sällan till ända fram. Ofta individuella misstag i det defensiva som gör skillnaden. Det håller inte på den svenska toppfotbollsscenen.

Mycket positivt fanns förvisso att hitta i prestationen borta mot Helsingborg senast. Dessvärre, för deras del, stannade det ”bara” vid ett kryss. Vad som nämnas är dock att det var en motståndare helt ur form man ställdes mot.

Kalmar har väl för den delen inte rosat marknaden på sistone, åtminstone enbart med resultaten beaktade. 1-1 senast mot Elfsborg var fullt acceptabelt, även om förhoppningen såklart var att vinna, och av insatserna dessförinnan har de varit förtjänta av mer än vad utfallen blivit.

Huvudorsaken till KFF:s så stora problem med att vinna tajta fotbollsmatcher kan hittas i att det saknas en solklar målskytt. Finns flera spännande namn i anfallsuppsättningen, men formen bland spelarna är långtifrån toppad. I veckan stod det också klart att Moestafa El Kabir lämnar klubben.

Men en mycket bättre chans till att inkassera en efterlängtad trea får Magnus Pehrssons mannar inte. Lyckas och kan således ta sommaruppehåll med en hyfsad känsla?

Gästerna spelas med -0,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,92x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kalmar -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 1/6
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.