Speltips inför Falkenbergs FF – Helsingborgs IF 3/8: Ångestmöte igen

Simon Pålsson Publicerat: 2 augusti 2019

Det blir ett väldigt självklart målspel mellan Falkenbergs FF och Helsingborgs IF i Allsvenskan lördagen den 3 augusti 2019.

Annons:

Den allsvenska bottenstriden har verkligen blivit någonting utöver det vanliga den här säsongen, med i stort sett halva tabellen inblandad på ett eller annat sätt. Två lag som ännu inte kunnat lämna den bakom sig är Falkenbergs FF och Helsingborgs IF, två nykomlingar inför säsongen.

Båda lagen är i desperat behov av poäng för att kunna studsa tillbaka, ta sig uppåt i tabellen och ge lite ro till sina egna led samt supportrarna.

Helsingborgs IF föll tungt med hela 4-1 mot Örebro SK senast och har en formtrend som inte direkt är positiv rent spelmässigt. Det läcker på tok för mycket bakåt och framåt har det inte riktigt klickat än med alla nyförvärv som ramlat in under sommaren.

Falkenbergs FF vann viktigt nog med 2-0 senast och gav sig själva en språngbräda mot en stark höstsäsong, men att följa upp med en trepoängare här vore ett ännu viktigare steg. Då tar sig laget också bort från den allra mest desperata platsen – nedflyttningsplatsen.

Annons:

Spel på målmarknaden

Helsingborgs IF har brottats med skadeproblem hela säsongen och redan inför densamma var det många som höjde ett varningens finger för hur laget skulle kunna lida av den äldre åldersstrukturen i truppen. Alexander Farnerud är nu skadad och har så varit under stora delar av säsongen. Det är ett tungt tapp.

Nu är även Kalle Joelsson skadad, målvakten som imponerat så starkt under våren. I hans ställe står nyförvärvet Anders Lindegaard mellan stolparna, men det är inte direkt så att vi imponerades nämnvärt av danskens insats i mötet med Örebro SK senast. I övrigt finns Mamudo Moro som tveksam till spel, men förhoppningen är comeback mot Falkenbergs FF.

Falkenbergs FF har nu fått lite ordning på sin skadesituation och har nu främst Marcus Mathisen utanför laget på grund av skada. Det är en spelare som saknas, men det är å andra sidan inte hela världen med bara en spelare borta. I övrigt ska i stort sett samtliga spelare finnas tillgängliga för Hasse Eklund.

På hemmaplan har laget vid havet varit imponerande starka i flera matcher den här säsongen och vi tror att de gör sina röster hörda även här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 3/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.