Speltips inför GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna 29/6: Sexpoängsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2019

Fullt ös på ett speltips är tanken inför det allsvenska mötet mellan GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna på lördagen.

Annons:

Det går inte att klaga på spänningen i matcherna som nu dukas upp i den första allsvenska helgomgången efter sommaruppehållet. Det spelas toppmöte mellan AIK och Malmö FF på söndagen, men den som verkligen gillar ångestmöten bör inte missa lördagens drabbning mellan GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna.

Som det ser ut nu är det här nämligen två lag som får spendera säsongen med att försöka undvika antingen nedflyttning eller negativt kvalspel. Det ser värst ut för nykomlingarna AFC Eskilstuna, men mot bakgrund av hur förra säsongen såg ut är den säsongsinledning som GIF Sundsvall mäktat med direkt oroväckande.

Nu handlar hösten om att så snart som möjligt studsa in i ett vinnande spår och därigenom klättra i tabellen.

Just det här mötet får en så kallade sexpoängskaraktär där en vinst kan ge en rejäl skjuts i tabellen, inte minst relativt sätt gentemot det andra laget. Därför tror vi att båda lagen gärna vinner. Men kanske allra helst undviker att förlora.

Självklart målspel

GIF Sundsvall har brottats med en del skadeproblem under våren och tyvärr ser det här ut att fortsätta även när den allsvenska fotbollen har sin omstart så här i slutet av juni. Med det sagt är det allra största tappet trots allt anfallaren Linus Hallenius, som lämnade för cypriotiska APOEL FC tidigare i sommar. Märk väl att det här är en spelare som förlängde (!) med fem år (! igen) så sent som i vintras.

I övrigt kommer Eric Björkander, Alexander Blomqvist, Omar Eddahri och Oliver Berg möjligen stå över mötet med AFC Eskilstuna. Med tanke på att bredden inte är den allra bästa, inte minst offensivt, är det här lätt oroande för laget.

AFC Eskilstuna saknar kanske sin allra bästa spelare – Adi Nalic – i den här matchen. Men förhoppningen är att lånet från Malmö FF ska kunna spela. I övrigt är Denni Avdic (tack och lov för det) tillbaka i fullt slag och ska kunna spela här.

I våra ögon är båda lagen offensivt stukade här. Det är också ett så extremt viktigt möte att vi ser framför oss en tillknäppt matchbild mellan två lite lätt rädda lag.

Under 2,5 mål spelas därför till 1,85 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  23:00, lördag 29/6
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.