Speltips inför GIF Sundsvall – AIK 24/5: Dubbelt upp

Spelbloggare Publicerat: 23 maj 2019

Valet av sida inför den allsvenska sammandrabbningen mellan GIF Sundsvall och AIK kunde inte ha varit enklare. Fredagens bästa speltips är presenterat!

Annons:

Är det mästartakter á 2018 som AIK visar upp, månne? Serieupptakten var inte mycket att stoltsera med; en helt uddlös offensiv och bristfälliga resultat trots ett spelarmaterial och bredd få allsvenska konkurrenter ens kan drömma om.

Nu är det andra puckar; fyra raka matcher har vunnits, däribland ett 08-derby mot ärkerivalen Djurgården, och det placerar solnaiterna blott pinnen bakom serieledande Malmö FF. Tabellens skikt håller på att befästas nu när en tredjedel av serien är avverkad. AIK slåss för en ny SM-titel. Tro inte annat. 

Medan AIK alltså hittat storformen, haltar GIF Sundsvall brutalt. Resan nedåt i tabellen har eskalerat, till platsen som tredjejumbo, och med fyra raka förluster höjs varningssignalerna. Dessutom har det bara blivit ett mål framåt på dessa. Hur ska man då kunna såra ett så pass försvarsstarkt motstånd?

Alternativen att städa om i startelvan är därtill få när spelare som Eric Björklander, Omar Eddahri, Oliver Berg samt Chidi Omeje saknas. Samtliga står skadelistade. Problematiskt i en trupp redan i det tunnaste laget.

Galna odds!

Det är häpnadsväckande fina siffror som presenteras på favoritspelen från Norrporten Arena. AIK att vinna matchen betalar dubbelt och det är alldeles för bra för att inte syna.

Och för att besvara den tidigare ställda frågan: är det mästartakter á 2018 som AIK visar upp? Absolut! Det är känslan. De känns precis lika stabila bakåt och har nu dessutom fått fart på offensiven. Tarik Elyounoussi har varit alldeles fantastisk och på dessa fyra vinstmatcher som radats upp målat vid sju tillfällen.

”Giffarna” kämpar på i motvind och ser alltmer ut som en kandidat för Superettan. De har ett par klassnamn, i sådana som Linus Hallenius samt David Batanero, men får det inte att klaffa alls. Startelvan är av ojämn kvalitet. Senast, i 0-2-förlusten mot IFK Norrköping, släpptes en handfull hundraprocentiga möjligheter till.

Att matchen spelas på konstgräs är väl mer eller mindre det enda som talar emot ett formstarkt och rentav betydligt bättre AIK på förhand – men solnaiterna har en förmåga att leverera oavsett var eller vad de spelar på.

Dubbelt upp för den raka tvåan? Det är bara att tacka och ta emot, Betway!

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Annons: Betway (100% – 1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 19:00, fredag 24/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.