Speltips inför GIF Sundsvall – BK Häcken 20/7: Lite väl stor favorit

Simon Pålsson Publicerat: 16 juli 2019

Det lär inte braka till med en riktig målfest i lördagens allsvenska möte mellan formsvaga GIF Sundsvall och svårslagna BK Häcken den 19 juli 2019.

Annons:

Det är allsvensk superhelg på schemat och flera matcher som vanligtvis tenderar att hamna lite i skymundan har skumpat sig hela vägen upp till ytan där allmänintresset letar efter semesterunderhållning. En sådan match är mötet uppe i Sveriges mer norra delar mellan GIF Sundsvall och BK Häcken.

Hemmalaget har haft en tung säsong, en tung period, en tung sommar och en tung inledning på den allsvenska höstsäsongen. Blev det för många tung där? Nej, det tycker vi inte. Det är ordet som bäst beskriver läget just nu i Giffarna.

Efter 3-2-förlust mot Hammarby senast och förlust mot ett svagt Helsingborgs IF dessförinnan är det glasklart att det här ett lag med stolpe ut just nu. Däremot har det spelmässigt funnits tendenser i matcherna som gör att vi inte riktigt vågar gå på BK Häcken som solklar vinnare här.

BK Häcken har dock spelat fint på senare tid, smyger med i toppen och visar fortsatt prov på en stark defensiv organisation. Under sommaren har även huvudtränaren Andreas Alm förlängt sitt kontrakt, någonting som påvisar en mycket tydlig harmoni kring laget. Det bådar gott inför framtiden.

Spel på målmarknaden

GIF Sundsvall har haft det synnerligen tungt på senare tid och det bottnar i en rad olika anledningar, men att flera nyckelspelare nu har lämnat talar inte direkt till lagets fördel. Allra främst saknas anfallsstjärnan, lagkaptenen och målsprutan Linus Hallenius. Utan honom i laget har Giffarna otroligt svårt att göra några mål framåt. Nu har även målvakten William Eskelinen lämnat, vilket i sig inte är ett så stort tapp. Det är inte en spelare som Joel Cedergrens lagbygge står och faller med direkt.

Men det räcker egentligen inte där. Skadeproblemen har hopat sig på senare tid för GIF Sundsvall, som i den här matchen får klara sig utan Omar Eddahri (hade varit viktig) och David Myrestam. Däremot ser det ljust ut i övrigt, även om laget är kidnappat på en del kvalité alltså.

BK Häcken då? Jo, här är bredden klart bättre och när den enda spelare som riskerar att missa är ytterbacken Kari Arkivuo har man det minst sagt gott ställt. Där finns dessutom Adam Andersson som given ersättare. I vissas ögon är han rent av ett bättre alternativ.

Här ser vi framför oss ett BK Häcken som spelar kontrollerat och som GIF Sundsvall inte får hål på, samtidigt som GIF Sundsvall kan få svårt att stå emot BK Häcken, men åtminstone inte lägger sig ner och släpper in tre mål som senast mot Hammarby. Det håller inte.

Under 2,5 mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, lördag 20/7
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.