Speltips inför GIF Sundsvall – Hammarby 31/10: Tungt toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 31 oktober 2018

Det står väldigt mycket på spel för inte minst Hammarby inför onsdagens möte borta mot GIF Sundsvall, det som är säsongens stora utropstecken.

Annons:

Det är dags för den så avgörande fasen i Allsvenskan med bara tre omgångar kvar att spela. Nu ska det delas ut placeringar, Europaplatser, medaljer, guld, nya allsvenska kontrakt och allt som kan finnas mellan dessa verkligheter.

Ett möte som sticker ut på onsdagen är mötet mellan GIF Sundsvall och Hammarby, två lag som i förhållande till förväntningarna inför säsongen har överpresterat kraftfullt. Det är också två lag som ligger i toppen av tabellen, även fall Giffarna inte riktigt når hela vägen fram till en strid om Europaplatser.

Hammarby har relativt svag form med två vinster på sina åtta senaste, någonting som aktualiserar den oro som så sakteliga spridit sig inom supporterled på sistone. Nu känns det som att den där Europaplatsen trots allt inte är så säker.

GIF Sundsvall har varit ett stort utropstecken och vann starkt med 2-1 borta mot IFK Göteborg senast, i en match som laget borde ha vunnit mer komfortabelt. Det är ett stabilt lag detta GIF Sundsvall och det kommer inte minst Hammarby få erfara. Räkna med en ordentlig batalj mellan två offensivt skickliga lag.

Enormt viktig match

GIF Sundsvall kommer att behöva klara sig utan Pol Morena Sanchez, som efter ännu ett gult kort i sin senaste match inte kommer till spel mot Bajen. Det är ett litet avbräck för Giffarna, men är samtidigt någonting som Joel Cedergren borde kunna manövrera ut ändå.

För Hammarby handlar det snarare om skador där det i nuläget ser ut som att framförallt Junior missar matchen. Den korsbandsskadade mittfältaren missar resten av säsongen och det är som bekant ett stort avbräck. Kanske är det dags för Kennedy att få chansen från start igen?

Med endast två vinster på sina åtta senaste matcher går det inte lita på Hammarby längre. Det är vår mycket bestämda känsla.

1X spelas till överraskande höga 1,79 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  1X
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  19:00, onsdag 31/10
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.