Speltips inför GIF Sundsvall – IF Elfsborg 26/8: Ångest i kubik

Simon Pålsson Publicerat: 26 augusti 2019

Det blir ett målspel inför måndagens heta match i Allsvenskan mellan jumbon GIF Sundsvall och bottenlaget IF Elfsborg den 26 augusti 2019.

Annons:

I runda slängar återstår det nu tio fulla allsvenska omgångar innan den här säsongen ska summeras och läggas till handlingarna. Men faktum är att det är skarpt läge såväl i toppen som i botten av den allsvenska tabellen, någonting som påverkar utgångsläget inför matcherna som nu väntar.

I botten är GIF Sundsvall ordentligt illa ute i egenskap av jumbo, trots sin fina placering och spelmässiga trend förra året. Det är värt att ha med sig inför det att laget nu på måndagskvällen tar sig an IF Elfsborg hemma på Norrporten Arena. Om vi fortfarande får kalla den för just det namnet.

IF Elfsborg är fortsatt det spelmässigt sett mest underpresterande laget – då i förhållande till vilket spelarmaterial som ändå finns att tillgå för den sportsliga ledningen i klubben.

Resultaten har å andra sidan varit försiktigt bättre på sistone och laget har inte samma panik i botten av tabellen som exempelvis GIF Sundsvall har.

Spel på målmarknaden

GIF Sundsvall har haft stora problem med skador under hela säsongen och det är ett faktum som fortsätter även den här matchen. Peter Wilson har inte spelat på bra länge och kommer inte till spel i den här matchen heller. Johan Blomberg, nyförvärvet från Norge som kom in förra veckan, har vissa skadekänningar och kan faktiskt stå utanför här. Det vore ett ordentligt nederlag för hemmalagets del.

IF Elfsborg då? Jo, i bortalaget finns det inte samma skadeproblematik. Nu kan faktiskt tränaren Jimmy Thelin formera precis den startelva han vill då det inte finns några spelare på skadelistan. Visst, Robert Gojani har dragits med vissa skadekänningar sista veckan, men det mesta pekar på att han åtminstone finns med i matchtruppen.

I grunden är det här två lag med sin absoluta styrka i offensiven. Det bör därför bli en mer målinriktad match, snarare än ett ställningskrig.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 26/8
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.