Speltips inför GIF Sundsvall – Malmö FF 6/4: Skarpt läge omgående

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2019

Malmö FF åker upp till Sundsvall med pressen på sina axlar. Kan favoriterna vinna mot Giffarna i Allsvenskans andra omgång den 6 april? Läs Spelbloggares speltips.

Annons:

Efter en synnerligen fullspäckad allsvensk premiäromgång är det nu äntligen dags för det som får betecknas som den första riktigt helallsvenska helgen. Nu blir det matchen såväl lördag, söndag som måndag och för den som älskare allsvensk fotboll är det sängläge (eller snarare soffläge) som kan gälla från lördag 16:00 hela vägen till måndag 21:00. Inte fel alls.

Redan i den första omgången fick vi se ett par riktigt intressanta resultat och prestationer. Bland annat misslyckades samtliga (!) guldkandidater att vinna sina öppningsmatcher. AIK spelade mållöst mot Östersunds FK. Hammarby spelade lika på ett mot IF Elfsborg. Djurgården tappade 2-0 till 2-2 hemma mot GIF Sundsvall. IFK Norrköping föll mot Helsingborgs IF på bortaplan. Och Malmö FF och BK Häcken delade broderligt på poängen nere i Malmö.

Det gör att allting är vidöppet inför den andra omgången där det återstår att se vilket lag som tar kommandot i täten. Malmö FF är enorma favoriter inför säsongen – runt 2,00 gånger pengarna hos flera ledande spelbolag på den svenska marknaden – och behöver steppa upp i omgång två. Nu väntar GIF Sundsvall, som alltså tog en pinne borta mot Djurgården i sin premiär, i andra omgången.

Hur formerar Malmö FF laget?

Den intressanta frågan inför lördagens match är hur Malmö FF väljer att formera sin startelva. I backlinjen är Lasse Nielsen skadad, samtidigt som Franz Brorsson fortsatt är utanför laget. Senast fick Anel Ahmedhodzic inte ens plats i matchtruppen, varpå troligen Oscar Lewicki går före honom i trebackslinjen intill Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. Det är för övrigt två spelare som allra helst hade vilat när det är plast som underlag.

På försäsongen har Malmö FF sett direkt svaga ut på plast och Uwe Rösler har betonat vikten av att bli bättre på det underlaget med tanke på att många bortamatcher spelas just på det konstgjorda underlaget. Nu har MFF visserligen inte tränat någonting på plast sista veckorna, men förmodligen har de förändrat taktiken något för att bättre lämpa sig för den typen av fotboll som ofta spelas på det underlaget.

Markus Rosenberg väntas vara tillbaka i matchtruppen, medan Carlos Strandberg nu lånats ut till Örebro SK. Längst fram blir det dock svårt att peta Marcus Antonsson (målskytt direkt) och Jo Inge Berget (såg het ut i premiären). Romain Gall (som fick noll minuter i premiären) lär vara sugen på speltid mot sin gamla klubb och kan bli tungan på vågen här. Han trivs inte minst på konstgräset.

Ja, känslan är att Malmö FF åker till Sundsvall med god offensiv spets, men samtidigt stor osäkerhet defensivt. Det såg darrigt ut mot BK Häcken i premiären. GIF Sundsvall är också erkänt starka, speciellt på hemmaplan, och lär kunna hota med spelare som Linus Hallenius och Omar Eddahri i fronten.

Här tror vi att MFF tar kommandot men samtidigt blir sårbara bakåt.

Båda lagen göra mål spelas till 1,90 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  16:00, lördag 6/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.