Speltips inför Häcken – AIK 15/9: Tungt toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2019

Den allsvenska topp- och titelstriden kliver in i dess avslutande fas och från Bravida Arena väntar en superfajt mellan BK Häcken och AIK, från vilken Spelbloggare.se tar sida och presenterar ett smaskigt speltips.

Annons:

Det allsvenska uppehållet är till sin ända och de avslutande åtta omgångarna kommer förhoppningsvis (och med all säkerhet) fortsätta bjuda på underhållning såväl som nerv.

Under söndagen väntar en match som på allvar kommer forma toppstriden inför den absoluta slutspurten. BK Häcken är fyra pinnar bakom serieledande Djurgården och AIK bara en. Betydande press på de båda och inte minst göteborgarna.

Precis före uppehållet tog AIK årets tyngsta fullpottare i den mest kritiska av situationer, i derbyt mot DIF. Sebastian Larsson förvaltade en straffspark en bit in i första halvlek och därefter stängdes butiken totalt. Utan den segern hade ”Blåränderna” haft en superfördel i kampen om Lennart Johanssons pokal – nu är det helt öppet.

BK Häcken, med en pånyttfödd Paulinho, ska absolut inte räknas bort i det där racet. Den stora snackisen, vad som varit problemet under flera års tid, är att de tenderar att vika ner sig i de stora matcherna medan de sämre motstånden värjs undan på löpande band. Kommer krävas ett bra resultat här, liksom i de framtida toppmötena. Kapaciteten finns. Liten titelchans, stor chans på Europaplatser.

Annons:

Adu avstängd – blytungt avbräck

Toppmatcherna. Det är vad som varit Häckens stora problem och vad som talar emot dem här likväl. För runt en månad sedan lyckades de dock spela 1-1 hemma mot Malmö FF och av de fem senaste matcherna är fem vunna. Formen är funnen, vältajmat. Senast krossades Falkenberg med 4-1.

Med det sagt: räkna med Häcken i det här racet. De har gått lite under radarn och ska tas på fullaste allvar.

AIK:s försvarsinsats i derbyt mot Djurgården förtjänar all beröm, men utöver det känns det väl fortfarande lite sisådär med formen? De åkte på stordäng mot Celtic i Europa League-playoffet och har stått för flera halvdana insatser i Allsvenskan också. 1-2-förlusten hemma mot Kalmar FF sticker ut.

Hos solnaiterna är Enock Adu avstängd efter sin synade tomatskiva senast. En av deras absolut viktigaste pjäser – en spelare man verkligen hade behövt här.

Hemmaplansfördel, konstgräs och god form. Här ska Häcken gälla som ganska klara favoriter och värdet är tveklöst på dem såhär på förhand.

-0,25 mål (asian handicap) på Häcken tas till 2,10 x insatsen hos Unibet. Då får vi halva insatsen tillbaka vid händelse av ett kryss.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Häcken -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 15/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.