Speltips inför Häcken – Djurgården 21/4: Allsvenskt toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2019

Titelaspiranterna BK Häcken och Djurgårdens IF står för en av helgens största allsvenska höjdpunkter på Bravida Arena i Göteborg. Spelbloggare har djupanalyserat matchen och levererar ett speltips inför densamma.

Annons:

Den allsvenska toppstriden ser enormt oviss ut, med flera potentiella uppstickare, och när dessa diskuteras är det ofrånkomligt att blicka mot såväl Häcken som Djurgården, vilka varit de som ur poängsynpunkt levererade bäst under de tre inledande omgångarna; två vinster och ett kryss vardera.

Gemensamt har de också att premiärerna slutade i oavgjorda utfall – Häcken borta mot Malmö FF och DIF hemma mot GIF Sundsvall. Göteborgarna har därefter besegrat Helsingborg och Falkenberg samt stockholmarna Örebro SK och IFK Göteborg.

Efter de senaste matcherna är det emellertid Häcken som känns som den hetaste parten. Nykomlingen Falkenberg krossades med tre mål mot noll på bortaplan, Paulinho stod för två mål och en assist. En insats som lovar ännu mer inför den närmsta framtiden och säsongen som helhet.

Desto större bekymmer hade DIF i hemmamötet mot Blåvitt, där de senare nämnda var bra mycket vassare i spelet och så även – kanske framförallt! – efter att Giorgi Kharaishvili visats ut i mitten av den andra halvleken. Till slut var det ändå 08:orna som fick fira, om än lågmält, efter att Mohamed Buya Turay stuckit upp och stött in 2-1-baljan bara minuter från slutet.

BLGM-spelet lockar

Att vinna matcher även när spelmaskineriet hackar kan vara ett sunt tecken och är ofta det som skiljer de stora toppklubbarna från de strax under, men det är klart att vissa varningssignaler måste höjas upp.

Avsaknaden av Aslak Witry, den så spännande ytterbacken som stod för två av målen i 3-0-krossen av ÖSK häromveckan, var tydlig i matchen. Ett stort tomrum som lämnades utan hans offensiva frejdighet. Han väntas bli borta runt ett par veckor till. Skulle kunna vara en faktor som talar emot offensiva avtryck.

Ännu värre vore det om spelare som ytterbacken Jonathan Augustinsson, speciellt nu när det är så tunt på de positionerna, PK Bråtveit och Fredrik Ulvestad missar matchen. Samtliga står som tveksamma pjäser.

BK Häcken är tveklöst att räkna som rätt klara favoriter, men oddsen på dem – ettan står exempelvis i 1,86 som bäst – lockar inte direkt. Gästernas kvalitéer ska inte undermineras för en mindre solid insats senast och att vissa spelare kan behöva stå åt sidan.

Istället är det målen som lockar, en vara som vi tror det kan bli en hel del av på Bravida Arena.

Offensivt ser Häcken sylvassa ut och att Paulinho, en spelare som också brukar trivas mot Djurgården, verkar ha hittat storformen lär få det att darra i bortalagets backlinje. Gästerna har i deras tur visat prov på effektivitet, stått minst två mål i alla de tre inledande matcherna.

Spelet? Mål åt båda håll till oddset 1,72.

Annons:
  Rygga spelet hos klassiska Bwin – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 15:00, söndag 21/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.