Speltips inför Häcken – Hammarby 1/7: Tungviktsfajt

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2019

En ny vecka tar vid och direkt bjuds det på en höjdarmatch från Allsvenskan – BK Häcken mot Hammarby, som båda vill koppla kontakt med toppskiktet. Vem vinner? Favorit att lita på eller en dito i fara?

Annons:

Titeln blir tuff. Det vet vi om. Men topp tre åtminstone, för en Europaplats, det ska såväl BK Häcken som Hammarby ha bra chanser för. Här står tre betydelsefulla pinnar på spel när de ska försöka koppla kontakt med toppskiktet.

Kvällens match på Bravida Arena blir den första för dessa två sedan en månad tillbaka, före sommaruppehållet. Den har avspark vid 19:00 och visas bäst på Sportkanalen eller C More Play. Veckans hetaste fajt.

För närvarande står Häcken parkerade på femteplatsen i serien, med en trea upp till trean Djurgården och fyra pinnar till tvåan AIK (som har två matcher fler spelade). Goda chanser att hämta in det avståndet, men när Hammarby respektive IFK Norrköping står på schemat i de kommande matcherna är det allt annat än solklart.

Gästande Hammarby avslutade vårsäsongen på värsta möjliga sätt, med en 0-2-förlust i 08-derbyt mot AIK och veckorna där innan var det lite sisådär också. Höga höjder men inte superstabilt.

Högoddsare

Gillar starkt skrälloddsen denna afton, även om BK Häcken såklart ska vara favoriter inför hemmapubliken på Bravida Arena. Hade jag haft titeln oddssättare, skulle åtminstone ett par decimaler skickas över från krysset samt tvåan till den raka ettan. Nu är det istället bara att utnyttja.

På pappret ser Häcken helt fantastiska ut, inte minst offensivt. Frågan är: räcker de till för att verkligen utmana om titeln? Dipparna kommer. De två senaste allsvenska matcherna har renderat i ett 0-0-kryss mot Elfsborg och en 1-2-förlust i derbyt mot IFK Göteborg. En månad sedan dess, men ändå värt att beakta.

Här saknas Rasmus Lindgren och Ahmed Yasin, avstängda, för Häcken. Hyfsat bredd i truppen, men uppenbara avbräck.

Hammarby hamnade i en sämre spiral under avslutningen av våren. Nu har de fått ladda upp batterierna, har kvar anfallsstjärnan Vidar Örn Kjartansson några matcher till och håller en allsvenskt hög nivå. Simon Sandberg är för övrigt out, avstängd.

Ganska jämna lag är det trots allt som drabbar samman ikväll, hemma-/bortafaktorns betydelse minskar eftersom även Hammarby trivs bäst på konstgräs och vi får känslan av att en tät historia väntar på Bravida Arena.

Dubbelchansen X2, eller liknande spel, plushandikapp på Hammarby, är möjliga spelalternativ. Vi väljer dock att höja svårighetsgraden och spelar det raka krysset till 3,65 gånger degen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 1/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.