Speltips inför Häcken – Norrköping 6/8: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det blir ett riktigt allsvenskt toppmöte mellan BK Häcken och IFK Norrköping torsdagen den 5 augusti 2020. Vi rekar med odds och speltips.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det här är två lag som öppnade säsongen starkt, och som med sina inledande prestationer visade att man var lag att räkna med under säsongen. Men så har säsongen satt sig och det har vållat en del problem i båda läger.

BK Häcken går urstarkt hemma på Hisingen, men är ett klart sämre lag när man inte spelar på Bravida Arena. Där har man alltså bara tagit tre poäng så här långt, att jämföra med vinst efter vinst på Hisingen. Det är trots allt anmärkningsvärt.

IFK Norrköping öppnade säsongen som skjutna ur en kanon och åkte på ett första poängtapp mot Malmö FF, på bortaplan. Fullt acceptabelt. Men nu på slutet har man två raka poängtapp, två raka kryss, och har faktiskt bara vunnit en av sina fyra senaste. Det gör att man tappat sin serieledning (delad med MFF nu) och att man på intet sätt är samma överlägsna lag som i början.

Här ska vi ha med oss att Peking har det vansinniga övertaget på BK Häcken att man alltså vunnit tio (!) raka matcher mot laget i Allsvenskan och Svenska Cupen. Vansinnigt!

Full fart framåt

Deppigt nog åkte BK Häcken på en riktigt tung skada i veckan när Peter Abrahamsson drog sitt korsband och därmed inte kan spela mer under den här säsongen, och kanske rent av inte på första halvan av nästa säsong heller. Mentalt måste det vara oerhört tungt för honom personligen, men det innebär också problem för laget som blir av med sin bästa målvakt. Som om det inte vore nog med det är Ali Youseff skadad sedan tidigare för BK Häcken, som där till har Erik Friberg som ett litet frågetecken inför den här matchen.

Det här går att jämföra med bortalaget som inför den här matchen har Maic Sema och Kristoffer Khazeni på sin skadelista, men det är på intet sätt spelare som är tilltänkta att starta matcherna ändå. Därmed kan man formera ungefär den startelva man önskar, och som man gjorde mot Mjällby AIF senast.

Här är det lite olika trender som slåss mot varandra, med BK Häckens extremt starka hemmaform på ena sidan och IFK Norrköpings klara övertag på BK Häcken på andra sidan. Därför har vi goda förhoppningar inför matchen.

Över 2,5 mål spelas till 1,81 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 6 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo