Speltips inför Häcken – Örebro 14/7: Vingligt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 13 juli 2019

BK Häcken mot Örebro SK. Kanske låter det som en ”walk in the park” för göteborgarna, men vi tror att närkingarna kan skapa nerv på Bravida Arena. Valet av speltips är solklart.

Annons:

När – om – ska Häcken ta nästa kliv? För all del, cuptiteln häromveckan betyder Europaspel i slutet av månaden, men i Allsvenskan lyckas de inte nå ända fram och redan nu har ett betydande avstånd skapats till serieledande Malmö FF.

2-0-vinsten över Hammarby, på Bravida Arena, direkt efter uppehållet skapade mersmak – men tillbaka på förlustspåret blev det när IFK Norrköping blev ett nummer för stora förra veckan. Som så ofta, en förlust i ett ödestoppmöte. Goda chanser på topp tre finns fortfarande, även om leveransen måste vara bra framöver och helst redan med en trea i söndagens match mot Örebro SK.

Örebro har under de senaste årens tid stått och stampat och hittas nu en bit ovanför den absoluta botten, men likväl på den undre tabellhalvan – mindre chockerande statistik. Snittet om en pinne per match, 14 på 14 stycken, är emellertid inte någonting Alex Kjäll och hans stab kan vara tillfredsställda med. Borde finnas lite, lite mer att hämta.

För ÖSK är ytterbacken Daniel Björkman avstängd till följd av att ha fått syna säsongens tredje gula kort i 1-2-förlusten borta mot MFF senast. Ersättningsbar. Har bara startat fyra av årets matcher.

ÖSK inte utan chans

Smått pressade och med känn på toppen är Häcken starkt favorittippade på Bravida Arena. De har trots allt spelat in tio fler pinnar än motståndarna – på blott 14 spelade matcher vardera. Betydande skillnader, spelare för spelare, både i och strax utanför startelvan.

Som klyschan, vilken för all del är sanningsenlig, råder – existerar dock inte enkla matcher i Allsvenskan. Örebro kan absolut fälla krokben för Häcken en bra dag på jobbet. Bestämt anser vi på Spelbloggare att värdskapet blivit för tydliga favoriter på förhand och ser skrällspådomarna som de intressanta sådana.

Senast borta mot Malmö FF stod ÖSK för en hedervärd insats och förlorade ”bara” med uddamålet. Innan dess föll de med 0-1 mot Helsingborg, men det var också i samband med att motståndarna precis hämtat in Henrik Larsson som tränare. Ofta direkteffekt på tränarbyten. Nytändning.

ÖSK är inte ett motstånd man bara av farten kör över, helt enkelt. De flesta av årets förluster har kommit med små siffror och bara tre av 14 matcher torskats med mer än uddamålet.

I förra veckans förlustmatch mot Norrköping förmådde Häcken inte att komma upp i nivå och i den allsvenska omstarten mot Hammarby hade de flyt som kom undan med en trea. Halva spelades dessutom med en man med på planen.

Gästerna bör kunna streta emot och spelas därför med +1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,83 hos 888sport. Det innebär att spelet sitter om de vinner, spelar lika eller förlorar med max uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% bonus upp till 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örebro SK +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00, söndag 14/7
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.