Speltips inför Hammarby – AIK 22/9: Superderby i huvudstaden

Spelbloggare Publicerat: 21 september 2019

Ett rykande hett 08-derby väntar mellan Hammarby och AIK – och det handlar inte bara om ära och heder, utan den allsvenska toppstriden. Ute efter matchens bästa speltips? Se hit!

Annons:

Den allsvenska titel- och toppstriden fortsätter. Mer spännande kunde det knappast bli.

Främsta aspiranterna på titeln är Djurgården, AIK och Malmö FF medan Hammarby är en liten outsider nedanför. De vet dock om att det kommer bli oerhört tufft att hämta in hela avståndet och fokus blir snarare att fixa en topp tre-plats och således säkra Europaspel. Anmärk väl att konkurrensen nedanför är hård även den.

På Tele2 Arena är Hammarby en mardrömsmotståndare för vilken allsvensk konkurrent som helst. De är ensamma om att inte ha torskat på hemmaplan, 9-2-0 i resultatraden, och senast krossades ett normalt starkt IFK Göteborg med tennissiffrorna 6-2. Alltid full rulle. Offensivt sprudlande. Faktum är att sex olika spelare antecknades i målprotokollet där.

AIK hamnade i en liten dvala förut, men efter den bittra liksom klara förlusten mot Celtic i Europa League-playoffet har de steppat upp avsevärt; vann först derbyt mot serieledande Djurgården, för att därefter vinna borta över BK Häcken. Nu ser solnaiterna så stabila ut som de brukar. Matchvinnare i båda matcher? Sebastian Larsson, från straffpunkten.

Annons:

AIK vinner till överdrivet betalt

Rivaler, derby och toppmöte. Allsvenskan levererar fantastiska matcher, vecka in och vecka ut. Här väntar en av årets största höjdpunkter.

Så, vad kan vi vänta oss? Matchbilden känns relativt enkel att förutspå; ett Hammarby som har bollinnehavet och pressar på framåt, med ett AIK som försöker styra dem med sitt smarta försvarsspel och ställa om effektivt.

Det största misstaget som gästerna skulle kunna göra är att försöka bjuda upp till dans, precis som Blåvitt försökte senast de ställdes mot Hammarby – och då slutade det som det slutade…

Vi har full respekt för Hammarbys fantastiska hemmastyrka, men det känns ändå som att AIK ska ses med större chans att spräcka rivalernas förlustnolla på Tele2 Arena. De har visat upp utmärkta kvalitéer de två senaste matcherna; hanterat motståndarna väl och spelat klassisk AIK-fotboll – med bra utfall.

AIK har vunnit tre raka inbördes möten, två hemma och en borta, samt hållit nollan i samtliga av dessa. Försvarsstyrkan är fantastisk och en motståndare som de är kan HIF ha stora bekymmer med. De brukar få det tufft när motståndarna faller djupt och är så pass försvarsstarka.

Gillar AIK-oddsen starkt på förhand och spelar den raka tvåan till strax över trippla insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 22/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: