Speltips inför Hammarby – Djurgården 28/4: Solklar derbyfavorit

Spelbloggare Publicerat: 27 april 2019

Årets första allsvenska 08-derby står runt hörnet och det på menyn är det Hammarby mot Djurgården på Tele2 Arena. Spelbolagen bedömer det som en öppen kamp på förhand medan vi på Spelbloggare.se tänker annorlunda och speltipsar därefter.

Riskfritt 450-kronorsspel: Få pengarna tillbaka om ditt spel inför derbyt missar, i rena cash. Läs mer här.

Annons:

Stockholmsderbyn är någonting alldeles extra på den svenska fotbollsscenen med allt som hör till; matcherna, intensiteten, rivaliteten och läktaruppvisningarna. Det finns därmed anledning till att skruva upp förväntningarna på söndagens match mellan Hammarby och Djurgården.

Ännu är enbart fem omgångar av årets allsvenska avverkade, en sjättedel av alltihopa, men så starkt som Blåränderna från huvudstaden kommit ut är det få som viftar undan dem som en potentiell SM-guldkandidat. De är ensamma om att vara förlustfria och toppar serien pinnen före favorittippade Malmö FF.

Nära var det dock att årets första förlust skulle inkasseras i torsdagens skållheta batalj mot IFK Norrköping. Ett massivt tryck i 0-1-uppförsbacke renderade tillslut i en kvitteringsbalja signerad Erik Berg i den första stopptidsminuten av andra halvlek och insatsen som stort lämnar mersmak. Med lite vassare udd och marginalerna på sin sida hade det kunnat bli fler mål.

En av de uppmärksammade scenerna från matchen var när kaptenen tillika mittbacksklippan Marcus Danielsson kolliderade med egen keeper i Tommi Vaiho redan efter 15 minuter; en hård smäll mot huvudet och en tilltvistad axel betyder att han behöver stå åt sidan här, men specifikt på mittbacksposten finns god uppbackning i Jacob Une-Larsson.

Fortsatt indisponibla är även Aslak Witry, Johan Andersson och mest sannolikt Edward Chiluyfa. Därmed lite tunt, även om skadeproblematiken i stort har lättats upp.

Inget snack om saken – DIF klar favorit

Lika heta kan man knappast påstå Hammarby vara. De har i serieupptakten vunnit blott en match, hemma mot AFC Eskilstuna, kryssat en och förlorat två. Mitt i veckan-matchen mot Malmö FF leddes, men över 90 minuter var klasskillnaden fundamental och siffrorna skrevs i en 1-4-förlust.

Offensivt finns det ett flertal kort av klass i allsvenska mått mätt utan att de direkt fått det att lossna medan det råder stora bekymmer defensivt. Ett antal osäkra poster där keepern Gianluca Curci, succéspelare när AFC Eskilstuna klev upp från Superettan förra året, varit långtifrån den säkerhet man hoppats på.

Ett derby är alltid ett derby, ska nämnas. Formen, matcherna innan, spelar en mindre central roll och lite vad som helst kan hända – men just för dagen är Djurgården ändå att betrakta som slagkraftigare och med sammansvetsade.

In i analysen ska också att klubbarna som bekant delar hemmaarena, Tele2 Arena. Hammarbysupportrarna har tilldelats de absolut största delarna av läktarna, men betydelsen av det ska heller inte överdrivas.

1,82 gånger pengarna för att Djurgården ska vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort är ett klipp. Oddset hittar ni hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00, söndag 28/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.