Speltips inför Hammarby – GIF Sundsvall 17/8: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 16 augusti 2019

Annat än en hemmavinst finns väl knappast på kartan när toppjagande Hammarby välkomnar tabelljumbon GIF Sundsvall till huvudstaden och Tele2 Arena. Och visst är oddsen av rätt lockande karaktär?

Annons:

Allsvenskan snurrar vidare och vi närmar oss nu den sista tredjedelen av serien. Såväl toppen- som bottenstriden är av otroligt spännande karaktär. För Hammarby och GIF Sundsvall handlar det om två helt olika saker, men där pinnarna är av exakt lika stor betydelse.

Hammarby fortsätter att leverera suveräna resultat – 5-1-0 i formraden – och senast var det Helsingborg som städades av (2-1) på Tele2 Arena. Kanske inte den bästa av prestationer under året, men en fullt acceptabel sådan och positivt var att formstarke Alexander Kacaniklic stod för såväl ett mål som en assist. Vaknat till liv efter en sämre start i klubben.

Nu ser stockholmarna ut som en tänkbar kandidat i kampen on SM-guldet, även om de jagar i viss uppförsbacke. Till serieledarna tillika rivalerna, Djurgården, är avståndet på sex pinnhål. Upp till topp tre och Malmö FF har de tre stycken.

Dennis Widgren och Mats Solheim är tveksamma till spel för Hammarby. Riskerar att bli tunt bakåt i banan. Tillbaka i spel kommer Nikola Djurdjic. Hur man än vrider och vänder på det kommer en extremt stark startelva i allsvenska mått kunna presenteras under lördagseftermiddagen.

KFF ur slag – riskerar Superettan

Senast GIF Sundsvall vann en match var i slutet av april månad, mot Falkenberg, och sedan dess är 13 matcher avverkade. Detta har inneburit en brutal dipp i tabellen, nu till jumboplatsen med ett hemskt facit om 12 poäng på 19 matcher.

Förra veckan togs ett litet kliv framåt i form av ett 1-1-kryss hemma mot Östersund – även om det knappast imponerar överdrivet. Fyra raka hade förlorats dessförinnan och när en spelare som Maic Sema lämnat klubben ser det illavarslande ut inför den avslutande tredjedelen av serien.

Vad talar då för ”Giffarna” denna match? Inte ett knyst, menar undertecknad. Det är en äkta toppen mot botten-match i alla sätt att se det; Sundsvall gör knappt någonting rätt just nu och Hammarby, med känn på toppen, fortsätter måla på löpande band. Total klasskillnad, alldeles oavsett HIF kommer till spel med ett par defensiva avbräck.

Favoritoddsen är faktiskt överraskande fina såhär på förhand och risken att de trycks ner av marknaden ska ses som stor. Därför rekommenderar vi alla att kliva in i tid, innan spelvärdet eventuellt försvunnit.

Hammarby spelas med -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de ”bara” vinner med uddamålet – till 1,82 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 17/8
TV:  cmorefotboll logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.