Speltips inför Hammarby – Häcken 2/11: Guld- och målfest i huvudstaden?

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2019

Ett målpartaj ser ut som det enda solklara utfallet av matchen mellan Hammarby och BK Häcken i samband med den allsvenska avslutningen – och det är i den profetian som pengarna med fördel ska investeras i.

Annons:

En vinst. Helst med större siffror. Det är det enda som räknas för Hammarby. Allt annat betyder att Lennart Johanssons pokal är utom räckhåll.

Och om man vinner, medan serieledande Djurgården förlorar mot IFK Norrköping, kommer det troligen bli en målskillnadshistoria mot Malmö FF, som har ett plusmåls fördel och parallellt med matchen ställs mot ett iskallt Örebro SK. Gäller med andra ord att inte bara vinna, utan också klart.

Som oftast – och nu sannolikt ännu tydligare – kommer det vara gaspedalen i för Hammarby, för närvarande formstarkast i hela Allsvenskan. Söderstockholmarna har vunnit hela sju matcher i följd, däribland över DIF, MFF och AIK. Senast var det något krampaktigt borta mot Östersund, men till sist summerades det hela ändå i en 2-1-vinst.

BK Häcken har däremot, rent sportsligt och för tabellen, inte det minsta att spela för – enbart heder och ära. De är placerade sexa och kommer varken kunna bli bättre eller sämre. Ett typiskt mellanår. Det har märkts av tydligt, att serien i princip bara ska spelas av, under slutspurten; bara 1/7 senaste matcherna vunna och 0-1 i baken hemma mot IFK Norrköping förra veckan.

Men att gräva fram motivationen inför ett fullproppat Tele2 Arena, när Hammarbys guldplaner kan grusas, borde väl inte vara något problem? Tränaren Andreas Alm och hans Häcken vill förstås avsluta i stil.

Annons:

Målen – enda tänkbara

En radda av mer tillknäppta, målsnåla, matcher har Häcken varit ena halvan av de senaste veckorna – men nu, mot ett Hammarby som måste vinna och helst med större siffror, kan det bli helt andra bullar. Addera på det att göteborgarna inte har det minsta att förlora och därmed kan spela med avslappnat; framåtlutat och bjuda upp till dans.

Även om det inte skulle räcka till titeln för Hammarby – att Djurgården exempelvis skulle leda över ”Peking” inför slutminuterna – skulle det stå mellan dem och MFF om en ärofylld andraplats. Då kan det behöva knappas in mål. Full fart framåt, nästan alldeles oavsett resultat på tavlorna på de allsvenska arenorna?

Hammarby andas optimism, uppförsbacken till trots, och spelar alltid en frejdig tillika framåtlutad fotboll. Facit är sanslösa 72 mål framåt på 29 matcher – 19 fler än de med näst bäst statistik – och 6/7 senaste matcherna har innehållit minst tre mål. Ibland blir den offensiva lustan på bekostnad av defensiven. Kanske kan det också bli så här?

Ännu en faktor som talar för målen är att Häcken dessutom behöver rotera i backlinjen sedan ytterbacken Elohor Ekpolo visats ut senast. Där kan hemmalaget se sina möjligheter i att utmana lite extra mot Häckens vänsterflank.

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – är en no-brainer till 1,70x hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 2/11
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: