Speltips inför Hammarby – Helsingborg 11/8: Chanslösa (?) skåningar…

Spelbloggare Publicerat: 11 augusti 2019

Henrik Larssons Helsingborg har kommit ner på jorden och kommer några sämre insatser när de tar picket och packet till Tele2 Arena för att ställas mot Hammarby. Då tror vi att skåningarna får resa hem lottlösa.

Annons:

Till Stockholm och Tele2 Arena och en av veckans två avslutande allsvenska matcher. Där är det ett Hammarby som hoppas knappa in på den absoluta toppen och ta position i titelstriden och ett Helsingborg som hoppas skramla ihop minst en pinne för att ta avstamp från botten.

Om man är ute efter fart, fläkt och mål har är Hammarby allt som oftast ett säkert kort, framförallt på sistone. Väl har resultaten dessutom prickat in på sistone, bortsett från i tappet via 2-2 borta mot Kalmar FF – en match med domarbeslut som diskuterades flitigt. Straffsparken som motståndarna fick med tio minuter kvar av ordinarie speltid var rentav katastrofal. Oavsett vad, en dålig insats.

Större oro för formen finns det väl ändå inte? Fyra raka matcher dessförinnan hade vunnits, tre av dem i storartad stil. På dessa fem matcher har det blivit – håll i hatten! – 22 mål framåt.

Johan Wiland fick hoppa in och spela sina första minuter i kassen efter att Davor Blazevic blivit utvisad i matchen. Får således spela från start här. Borde inte påverka alltför mycket. Nikola Djurdjic missar även han söndagens match till följd av fylld varningskvot.

Klara hemmafavoriter

Avbräcken för Hammarby till trots, här ska de vinna. Så enkelt är det. Och det handlar inte bara om att formen är fantastiskt bra, utan lika mycket för att Helsingborg ser så pass tunna ut.

När Henrik Larsson kom tillbaka som tränare för Helsingborg, fick de ett resultatmässigt lyft under ett par veckors tid – men nu är det tillbaka på ruta ett och även om kontraktet mycket väl kan lösas (fyra pinnar ner till tredje- och nästjumbon) känns det mindre positivt.

Gillar inte alls vad skåningarna presterar. Balansspelaren Alexander Farnerud, skadad, saknas och framåt saknas målskyttar att lita på helt. Fick ”bara” 1-1 när Falkenberg besöktes senast, vilket följde upp dubbla klara förluster mot Häcken och AIK. Enklare blir det absolut inte nu.

Trots ett redan stort oddsfavoritskap – värdet är på stockholmarna, utan minsta tvekan…

Hammarby -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de vinner med uddamålet – tas till 2,06x hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 17:30, söndag 11/8
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.