Speltips inför Hammarby – IFK Göteborg 15/9: Fyrdubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2019

Håll i hatten! Här, inför toppmötet mellan Hammarby och IFK Göteborg, bjuder Spelbloggare.se på en 4,00-oddsare till speltips. Ett alldeles för bra spel för att missa.

Annons:

Ekonomiska bekymmer, en inför spelåret ifrågasatt coach och nyckelspelare som försvunnit från klubben samt sådana som blivit skadade. Trots det är IFK Göteborg, nu sexa, en av de sju klubbar som fortfarande har känn på toppen. Gäller fortfarande som en klar kandidat för topp tre och Europaspel.

Av de 22 matcherna har Blåvitt blott förlorat tre matcher, visat prov på en imponerande stabilitet och enbart släppt in 18 mål. Under sommarfönstret kom Hosam Aiesh samt Tobias Sana in som spetsförvärv. Den förstnämnda har redan lämnat stora avtryck. Klasspelare i allsvenska mått.

Enbart målskillnaden håller Hammarby före Blåvitt i tabellen och som så ofta förut blandas höga höjder med djupa dalar. Toppmatcherna – på bortaplan! – har varit de som inneburit att man hamnat en bit på efterkälken i toppen. Innan uppehållet blev det en 0-2-förlust när IFK Norrköping gästades. Kom inte alls upp i önskad eller normal standard.

En eventuell vinnare här skulle kunna ta position för en titelstrid, men avståndet till toppen av kullen – där Djurgården parkerar för närvarande – är fortfarande hyfsat stort och att bli en del av topptrion är kanske en rimligare målbild.

Annons:

Krysset är logiskt

8-2-0. Åtta vunna, två kryss och noll förluster. Med det har Hammarby det bästa hemmafacit i hela Allsvenskan. Det är statistik som måste tas hänsyn till när den här matchanalysen görs. Givetvis favoriter, fastän det är ett kompetent och svårbesegrat motstånd som ska stå på den andra sidan planhalvan.

Men helt oproblematiska förutsättningar råder inte för stockholmarna. David Fällman, Alexander Kacaniklic och Darijan Bojanic är alla osäkra för spel. Blytunga pjäser. Dessutom är ofta briljante Nikola Djurdjic avstängd. Gott om poäng- och målspelare som står samt riskerar stå åt sidan.

IFK Göteborg kan stoltsera med tio raka utan förlust, en salig blandning av segrar och kryss, och är alltid svåra att handskas med – på hemma- och bortaplan. Kollektivt är de urstarka och spets finns det på flera positioner.

Men att vinna borta mot Hammarby, som är de enda utan att ha åkt på en hemmaförlust i årets Allsvenskan? Det blir svårt.

Krysset till fyrdubbla insatsen känns därför som ett bättre alternativ. Spelet klickas i hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss (x)
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 15:00, söndag 15/9
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.