Speltips inför Hammarby – IFK Norrköping 27/5: Viktigt allsvenskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2019

Hammarby har en riktigt tråkig skadesituation inför måndagens möte med IFK Norrköping i Allsvenskan. Det gör det svårt att få med sig tre poäng från matchen.

Annons:

Hammarby står som värd för det som är måndagens absolut hetaste match i den allsvenska fotbollen. Det är inga mindre än IFK Norrköping som står för motståndet och med tanke på lagets svaga säsongsinledning behöver Jens Gustafsson nu få sina spelare att ta tre viktiga poäng på Tele 2 Arena. 

Medan Hammarby såg sega ut inledningsvis, men senare ha höjt sig i rätt riktning, har IFK Norrköping egentligen haft motsatt utveckling. Det såg hyfsat lovande ut i inledningen av säsongen men spelet har hackat ordentligt vad gäller de allsvenska matcherna. Dessutom är det inför den här omgången nio (!) poäng upp till ett SM-guld. Vid förlust här kan det vara hela tolv poäng. 

Hammarby är poängmässigt med på ett helt annat sätt, men har också anledning att plocka tre poäng för att hänga på övriga lag. Malmö FF, IFK Göteborg och även Djurgården plockade trepoängare i helgen. Det är några av toppkonkurrenterna i nuläget. Det gäller att haka på tåget innan det är för sent. 

Skadorna fäller avgörandet

Det som oroar med Hammarby inför den här matchen är avbräcken i flera olika lagdelar. Rent skademässigt rör det sig främst om två mittbackar, Mads Fenger och David Fällman, som nu inte kan spela. Det är två spelare som med största sannolikhet hade startat tillsammans i mittlåset. Nu återstår det att se hur Stefan Billborn formerar laget i deras frånvaro, men att den ena platsen går till Mats Solheim vågar vi lova redan nu. Han har vikarierat med beröm godkänt på den platsen tidigare under våren.

Dessutom saknas nu Nikola Djurdjic som är avstängd efter sitt röda kort senast. Det är en spelare som bistår med så otroligt mycket till lagets offensiv, men också den tidiga defensiven. Det finns all anledning till oro för hur laget ska kunna hantera ett sådant avbräck.

IFK Norrköping har å sin sida faktiskt fått kontroll på sin skadesituation och saknar nu egentligen ingen spelare med säkerhet. Pontus Almqvist och Gudmundur Thorarinsson kan stå över matchen, men det är också de enda spelarna som inte är med. IFK Norrköping bör rimligen ha bättre förutsättningar rent truppmässigt.

Det är egentligen den främsta anledningen till att vi har svårt att se hur Bajen ska vinna den här matchen. Hemmaplan i all ära, men det snabba underlaget på Tele2 Arena passar egentligen IFK Norrköping minst lika bra. 

IFK Norrköping +0,5 spelas till 1,75 gånger såsen hos Bethard. Det är alltså samma spel som X2 och sitter om Hammarby inte tar tre poäng. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  IFK Norrköping +0,5 
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 27/5 
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.