Speltips inför Hammarby – Kalmar 7/4: Tydligt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 4 april 2019

Vad finns det överhuvudtaget att diskutera här? Spelbloggare.se har en äkta no-brainer till speltips inför det allsvenska mötet mellan Hammarby och Kalmar FF, söndagen den 7 april. Vi rekommenderar att vara snabb här – oddset kan mycket väl droppa!

Annons:

Kalmar FF under Magnus Pehrsson, som fick ta emot mycket kritik under sina sejourer som tränare för såväl Malmö FF som Djurgården – blir det flipp eller flopp?

Ännu är det förstås alldeles för tidigt att sia, men av premiären att döma lutar det helt klart mer åt det senare. Mot Sirius, på hemmaplan, landade det i en 0-2-förlust – en match där man fick ut försvinnande lite av allt bollinnehav.

I matchen saknades en tydlig struktur och en sådan kommer utan tvekan krävas när nivån på motståndet höjs ett par nivåer, mot ett Hammarby som har en fruktad offensiv och som kommer bäras fram av ett välfyllt liksom kokande Tele2 Arena. Nyckeln: att sätta defensiven och kontra effektivt.

Det är dock positiva minnen som KFF har från förra årets identiska möte, en match som slutade mållös och således med delad pott. Det omvända summerades till 1-1.

Hammarbys premiärmatch var hyfsad, varken mer eller mindre. Borta mot ett svårbedömt Elfsborg fick stockholmarna en smakstart via Maumer Tankovics 1-1-mål i den 17:e minuten, men innan halvtid kvitterade boråsarna och där stannade också siffrorna. Fullt rättvist i en tät match.

Seger i hemmapremiären!

Den kritik som Magnus Pehrsson fått motta är i stora delar befogad och undertecknad får en känsla av att Kalmar kan få det tufft under spelåret 2019, vilket premiären också indikerade på. En insats och ett resultat under all kritik. Är han rätt man att föra klubben framåt? Vi tvekar starkt på det.

Hemmatruppen innehåller ett flertal allsvenska toppnamn och då tänker vi framförallt på offensiven, som strax före premiären spetsades till rejält med förvärvet av Vidar Kjartansson. Ni minns väl hans äventyr i Malmö FF, med 13 mål på 20 matcher 2016? Därefter har han spelat i den israeliska förstadivisionen för Maccabi Tel Aviv samt ryska Rostov.

Premiärmatchen lämnade också en del positiva besked av stockholmarna och deras sikte är förstås inställt på en färsk trea i årets hemmapremiär. Anmärk väl att HIF vann tio av 15 matcher på Tele2 Arena i fjolårets Allsvenskan.

Hemmaplansfördelen blir därutöver ännu större eftersom matchen spelas på konstgräs – ett underlag som KFF haft omfattande problem på under flera års tid. Här har vi väl en favorit att lita på?

Den raka ettan spelas till fullt acceptabla 1,70 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 7/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.